Wederom verlies Mannheim, Augsburg en München profiteren niet


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde 23 werd gespeeld en er zaten weer opmerkelijke uitslagen bij. Koploper Mannheim verliest weer, weliswaar in overtime, van de nummer laatst Wolfsburg en loopt toch een puntje uit op München omdat zij verliezen op bezoek in Düsseldorf. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

Eisbären Berlin – Kölner Haie 0-4

Gustaf Wesslau de goalie van Köln bleek niet te passeren voor de Eisbären van Berlijn. Hij stopte alle dertig schoten. Twee powerplay goals van Alexander Oblinger en Sebastian Uvira en een goal van Kai Hospelt zorgde ervoor dat startende doelman Kevin Poulin al na de eerste periode werd afgelost door Maximilian Franzreb. Berlijn probeerde maar kwam er niet doorheen en de tweede goal van de avond voor Oblinger bepaalde de eindstand op 0-4.

ERC Ingolstadt – Pinguins Bremerhaven 2-4

Ingolstadt zakt steeds verder weg in de stand, van de laatste zeven wedstrijden werden er zes verloren. Zo ook deze tegen de Pinguins. Christopher Rumble en twee goals van Chad Nehring voor Bremerhaven en een voor Ingolstadt door Colton Jobke zorgde na veertig minuten voor een 1-3 tussenstand. Patrick Cannone zorgde met een powerplay goal in de 41e minuut voor spanning in de laatste periode maar een empty netter van Maxime Fortunes zorgde ervoor dat de drie punten mee terug gingen naar Bremerhaven.

Düsseldorfer EG – EHC Red Bull München 3-1

Beste man aan de kant van de thuisclub was goalie Mathias Niederberger die veertig van de eenenveertig schoten wist te stoppen. Een vroege powerplay goal van John Henrion hield in dat München in de achtervolging moest. Pas na wederom een powerplay goal van Ken Andre Olimb in het begin van de derde periode wisten de Red Bulls te scoren via Konrad Abeltshauser in de tweëenvijftigste minuut. Een slotoffensief werd bruut verstoord door de 3-1 via Carl Ridderwall waardoor de achtervolger van de koploper Mannheim duur puntverlies lijdt en DEG door de winst richting de top drie kruipt.

Krefeld Pinguine – THOMAS SABO Ice Tigers 2-0

Na een snelle 1-0 door Philipp Kuhnekath in de vierde minuut en de 2-0 na vijfenveertig minuten was er verder weinig te beleven. Ook waren er maar zes straffen te noteren. Goalie Ilya Proskuryakov scoorde zijn eerste shutout in vier starts voor Krefeld.

Grizzlys Wolfsburg – Adler Mannheim 4-3 OT

Wolfsburg had er een overtime voor nodig maar wist wel de koploper te verslaan. Na vijftig minuten stond het 2-2 door goals van Andrew Desjardins en Chad Kolarik voor Mannheim, Sebastian Furchner en Cole Cassels voor Wolfsburg. Janik Möser zorgde voor de 2-3 in de vijfenvijftigste minuut, dus wat doe je dan als coach. Goalie eraf en een extra aanvaller voor de Grizzly’s en dat betaalde zich uit. Spencer Machacek scoorde de gelijkmaker anderhalve minuut voor tijd en achtendertig seconden in overtime was het Daniel Sparre die het extra punt in Wolfsburg hield.

Iserlohn Roosters – Schwenninger Wild Wings 5-2

Na veertig minuten werd de goalie Marco Wölfl van de Wild Wings vervangen door Dustin Strahlmeier en dan weet je dat het eigenlijk al een mission impossible is geworden. De stand was toen al 5-0 door goals van Jonathan Matsumoto, Lean Bergmann, Dylan Yeo en twee van Louie Caporusso. Ville Korhonen en Andre Hult deden nog wat terug maar dat was puur voor het scorebord.

Straubing Tigers – Augsburger Panther 2-1 OT

Het kwam in deze wedstrijd tot overtime omdat beide teams maar een keer het net wist te vinden. Antoine Laganiere en Simon Sezemsky waren in reguliere speeltijd trefzeker. In overtime was het Stefan Loibl die voor de winst zorgde voor de Tigers.

 

Previous Nijmegen pakt zege tegen Den Haag en derde plek in groepsfase beker
Next Zegereeks Sabres voorbij; Toronto en Colorado bestormen top NHL