Nijmegen pakt zege tegen Den Haag en derde plek in groepsfase beker


Face-Off IJshockey Beker

Gisteren werd het laatste duel gespeeld in de groepsfase van het bekertoernooi. AHOUD Devils Nijmegen won in eigen huis met 4-2 van CAIROX HIJS Hokij en greep daarmee plek drie. Ed Versteeve blikt terug.

STERKE OPENING

Nijmegen opende sterk in de eerste fase van het duel. De ploeg van Alexander Jacobs dwong Den Haag meermaals het eigen vak in en kreeg drie prima kansen. Doelman Tomislav Hrelja, vorig seizoen tussen de palen in het Triavium, stond echter even zo veel keer paraat.

CAIROX HIJS Hokij AHOUD Devils Nijmegen IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

De thuisploeg kwam tweemaal in overtal na straffen voor Bommezijn en Pataky en bij de tweede man-meer situatie was het raak. Ceaney van Uytrecht verspeelde de puck en daar maakte Kayo van Zoest handig gebruik van. Daarna was het twee maal aan de bezoekers om de powerplay op te zoeken, maar daar deed het niets mee. Sterker; de beste kans was voor de thuisploeg om shorthanded op 2-0 te komen. Stace van Bentem zocht met een van pijn vertrokken gezicht de bank op, nadat hij een schot blokte. Drie minuten voor de eerste pauze was er nog een grote kans voor Reed, maar ook die trof geen doel. Met een 1-0 stand voor de eerste keer de zoemer.

DEN HAAG HERSTELT ZICH

In de tweede doorgang was het snel raak voor Nijmegen. Nick de Jong rondde een prima aanval af, net op het moment dat de deur open ging om Mike Verschuren weer het ijs op te laten vanuit de strafbank. Wel of geen powerplay goal zal men in Nijmegen niet uitgemaakt hebben; de 2-0 stond immers op het bord. Daarna kreeg nieuweling Luke Zwartbol een goede kans op de derde treffer, maar hij schoot naast.

CAIROX HIJS Hokij AHOUD Devils Nijmegen IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

Een minuut later stond er ‘ineens’ 2-1 op de scorebord. Na een schot van de blauwe lijn van Jurryt Smid, zette Alan van Bentem zijn stick tegen het rubber. De prima keepende Deniz Mollen was daarmee voor de eerste maal geklopt. Den Haag nam het initiatief over en drukte Nijmegen terug. Vier minuten na de goal van Van Bentem viel de gelijkmaker via Raymond van der Schuit. Er ontstond een boeiend gevecht tussen de beide teams, die ook -op het oog – op twee gedachten hinkelden met het oog op de mogelijke tegenstander in de playoffs.

CAIROX HIJS Hokij AHOUD Devils Nijmegen IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

In de slotperiode verscheen Jeffrey Vermeulen onder de lat bij de thuisploeg en bleef Mollen in de kleedkamer achter. Het deerde de thuisploeg niet, want alhoewel beide teams iets gas terug namen, pakte Nijmegen de volle buit. De beide imports, RJ Reed en Branden Eden, lieten het thuispubliek met een lekker gevoel naar huis gaan en bepaalden de eindstand op 4-2. Daarmee pikte Nijmegen de derde plek op en treedt het aan tegen Heerenveen, terwijl Den Haag als nummer vier het op gaat nemen tegen Geleen in de playoffs.

Previous Opnieuw zege voor Tilburg in een doelpuntrijke wedstrijd
Next Wederom verlies Mannheim, Augsburg en München profiteren niet