Opnieuw zege voor Tilburg in een doelpuntrijke wedstrijd


Tilburg Trappers heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen van EXA Icefighters Leipzig. De ploeg van Bo Subr, met Ruud Leeuwesteijn op doel, behaalde vandaag de zesde overwinning op rij sinds de laatste nederlaag in Duisburg. Cindy Scheffers praat jullie bij over de doelpuntrijke wedstrijd die met 7-3 op het scoreboard werd beëindigd.

Ruud Leeuwesteijn. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Gretige Icefighters

Met amper twee minuten op de klok liep de frustratie hoog op in Tilburg. Scheidsrechter Michael Fendt stond een pass van de Trappers in de weg waardoor de puck pal voor het Tilburgse goal in het bezit van Leipzig kwam. Viktor Braun pakte deze kans om de 0-1 te maken. De Trappers waren al snel op zoek naar de gelijkmaker. Deze werd twee minuten later door Mickey Bastings gemaakt. Leipzig speelde zeer gretig, maar de Trappers hadden het dubbele aantal aan kansen in vergelijking met de bezoekers. In de zestiende minuut wist Ryan Collier Tilburg uiteindelijk op een voorsprong te zetten. Met 2-1 werd de rustige, eerste periode zonder penalties afgesloten.

Overvloed aan kansen Tilburg

Het middenstuk van de wedstrijd was alles behalve rustig. Het regende kansen voor Tilburg. Toch wisten de Icefighters als eerste te scoren in de tweede periode. Na een face-off aan de Tilburgse kant, bleef de puck gevaarlijk dichtbij het goal van Leeuwesteijn. De Trappers wisten de puck niet meer in bezit te krijgen waardoor Braun in de 24e minuut zijn tweede goal kon maken. Met 2-2 was de score weer gelijk. Tilburg was duidelijk de betere partij in het middenstuk, maar de defence en de goalie van Leipzig stonden hun mannetje. Vanaf de 30e minuut wisten de Trappers de puck wél weer achter goalie Mark Arnsperger te krijgen. Niet alleen de 3-2 gemaakt door Brock Montgomery volgde, maar ook de 4-2 door Mitch Bruijsten. Tijdens de eerste penalty van de wedstrijd, in de 34e minuut , wist Nardo Nagtzaam voor Tilburg nog een powerplay goal te maken. De stand bleef niet lang 5-2, twee minuten later wist Hubert Berger de achterstand voor Leipzig nog te verkleinen naar een score van 5-3. De puck kwam daarna razendsnel weer in het bezit van Tilburg, maar het eindsignaal voor de tweede periode voorkwam het negende doelpunt van de wedstrijd.

Brock Montgomery. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Adembenemend penalty shot

Het negende doelpunt van de wedstrijd viel wél in de laatste periode. In de 45e minuut wist Mitch Bruijsten zijn tweede goal van de wedstrijd te maken. Lang leek het erop dat, ondanks een overvloed aan kansen voor Tilburg, de score 6-3 zou blijven. Leipzig wist wel een speler, maar niet de puck in het Tilburgse goal te krijgen. Terwijl de sint, pieten en supporters de overwinning van Tilburg al aan het vieren waren, zorgde Reno de Hondt  ervoor dat in de laatste halve minuut van de wedstrijd de feestvreugde vergroot werd. Met een adembenemend penalty shot zorgde hij voor een eindscore van 7-3.

Previous IIHF Development Cup: kleine ijshockeylanden, grote ambities
Next Nijmegen pakt zege tegen Den Haag en derde plek in groepsfase beker