4-on-4: winning streak Sabres, top 4 in de BeNe, ijshockeygala en Daniel Sprong


Daniel Sprong

Sprong wordt nog altijd veel op de bank gezet bij Pittsburgh.  Kan hij niet beter terug naar de AHL, waar hij tenminste veel ijstijd krijgt en zich bovendien kan laten gelden?

Luciano: Ik heb in het voorseizoen al gezegd dat Sprong het niet gaat redden bij de Penguins. Een jaartje AHL zou niet misstaan al denk ik dat hij daar weer onder niveau speelt. Het vervelende is dat hij qua niveau tussen AHL en Pittsburgh Penguins schommelt. Dus dan is een minder team misschien geen gekke optie, welk team is gissen. Het moet namelijk wel passen. En we kunnen het lang en breed over niveau hebben, alleen waar niemand omheen kan is dat de Pens en Sprong geen match made in heaven zijn.

Patrick: Onze trots in Amerika wil ook dit jaar nog niet doorbreken. De AHL lijkt mij niet echt een goed idee. Een trade naar een op papier minder sterk NHL-team lijkt een betere oplossing. Buffalo of Colorado hadden wellicht een optie geweest. Mijn kennis van de NHL is echter niet zodanig. Wellicht zit ik er volkomen naast. Bij Pittsburgh blijven lijkt mij de minst goede oplossing voor Daniel.

Oscar: Sprong terug naar de AHL dat lijkt me ook geen oplossing. Een NHL club die minder sterk is, is denk ik de beste optie op dit moment. Vooral nu Sprong niet veel ijstijd meer krijgt en daar wordt je als sporter ook niet echt blij van. Dus een trade voor Sprong naar een andere NHL club zou op dit moment het beste zijn voor onze Nederlander in Amerika. En welke club? Buffalo noemt Patrick al, maar ik denk ook aan Vancouver.

Tim: Zoals ik eerder dit seizoen al heb uitgelegd is een terugkeer naar de AHL geen optie door technische redenen. Al denk ik ook dat hij uitgeleerd is in de AHL. Zowel Pittsburgh als Sprong zitten gevangen in een deadlock. Het vertrouwen van de coach en de cijfers van Sprong op dit moment zijn niet hoog genoeg om een stapje naar een hogere lijn te onderbouwen. Daarbij komt dat de hogere lijnen op dit moment hard nodig zijn om punten binnen te slepen. Sprong zal zich toch echt moeten bewijzen binnen de minuten die hij heeft. Anders zit er niets anders op dan een trade.

Previous Ook Marcel Kars stapt over naar AHOUD Devils Nijmegen
Next Diordy Vols op uitleenbasis van Den Haag naar Zoetermeer