4-on-4: winning streak Sabres, top 4 in de BeNe, ijshockeygala en Daniel Sprong


Foto: Die By The Blade

De Buffalo Sabres hebben een inmiddels ongehoorde winning streak van negen games: is het team nu zo enorm versterkt of hebben ze gewoon geluk gehad met hun tegenstanders?

Luciano: Lastig te zeggen. Als er op een competitie totaal geen peil te trekken is, dan is het wel de NHL. Geluk, spirit en het team, er zijn zoveel factoren. Maar laten we het er ophouden dat één zwaluw nog geen zomer maakt! Ik zie de Sabres namelijk geen hoge ogen gooien in de playoffs.

Patrick: Geluk brengt je geen negen overwinningen op rij. Het team heeft de laatste jaren wel de nodige jonge toppers binnengehaald. Het lijkt nu eindelijk op zijn plaats te vallen. Vooral Jack Eichel en Jeff Skinner doen het prima in de stats. Ook goalie Carter Hutton heeft al elf overwinningen op zijn naam. Persoonlijk hoop ik dat ze het volhouden en na een lange tijd weer eens de playoffs gaan halen.

Oscar: Dit is geen geluk en natuurlijk is het NHL seizoen nog lang dus er kan nog van alles gebeuren. En zoals Patrick al zei: goalie Carter Hutton en Jack Eichel doen het goed op dit moment. Nu maar hopen en afwachten of Buffalo het vol kan houden. Het is niet voor niks de hoogste competitie ter wereld.

Tim: Wat ik het meest opvallend vindt aan de Sabres is dat ze juist the Atlantic Division aanvoeren. Iedereen had Tampa, Boston en Toronto wel voorspeld als favorieten. Steeds wanneer er een ploeg hard stijgt dit jaar en ik me afvraag of dat komt door een serie makkelijke wedstrijden, hou ik me vast aan de voorspellingen die The Athletic doet op basis van behaalde punten en tegen wie die punten zijn behaald.  Daarin staat Buffalo dertiende met een kans van 67 procent om de playoffs te halen. Dus de huidige stand is wellicht een beetje geflatteerd, maar ze hebben zeker een enorme stap gezet.

De sleutel van het succes? Heel simpel, en zoals Patrick en Oscar al zeiden: jaren lang hoge picks in de draft. Op een gegeven moment moet die optelsom werken. In tegenstelling tot in Edmonton (misschien moeten jullie even meelezen jongens) heeft Buffalo vastgehouden aan de talenten. Alleen Ryan O’Reilly vertrok, maar die zag het zelf niet meer zitten. Naast de eerder genoemde name, zie je nu ook Rasmus Dahlin echt loskomen. Let op mijn woorden: die gaat het Elias Pettersson nog lastig maken in de strijd om de Calder Cup.

Previous Ook Marcel Kars stapt over naar AHOUD Devils Nijmegen
Next Diordy Vols op uitleenbasis van Den Haag naar Zoetermeer