4-on-4: winning streak Sabres, top 4 in de BeNe, ijshockeygala en Daniel Sprong


HIJS Hokij Haags Sportgala
Foto: Patrick Dolkens

In Den Haag zal binnenkort het Haags sportgala plaatsvinden, waar de Haagse ijshockeyers ook in de schijnwerpers worden gezet. Zou er niet een evenement moeten zijn voor alle ijshockey teams uit de BeNe League,  waar (op z’n Amerikaans) prijzen worden uitgedeeld aan MVP’s, beste goalie, beste coach, et cetera?

Luciano: Klinkt heel goed! Alleen wie gaat dat bekostigen en op poten zetten. Ik zie dat de komende jaren niet gebeuren in Nederland. Er moet eerst vanuit alle kanten voor meer draagvlak gezorgd worden om het ijshockey op de kaart te zetten.

Patrick: Sportgala heb je natuurlijk niet alleen in Den Haag, dit gebeurt ook in vele andere steden. Het zou op zich best een leuk idee zijn om ook een soort van ijshockeygala te organiseren. De vraag is altijd, wie gaat dit betalen? Het is het onderzoeken waard.

Oscar: Ik ben helemaal voor een echt ijshockey gala, maar ik hoor ons Nederlanders en Belgen alweer roepen: wie gaat dit betalen en waar wordt het gehouden? Ik denk toch dat dit maar eens serieus onderzocht moet worden. Maar zo’n ijshockey gala kan onze ijshockey sport zeker beter op de kaart zetten maar dan moet je het wel goed aanpakken.

Tim: Leuk idee, maar ik denk dat ijshockey daar nog net te klein voor is. Je moet je ook voorstellen dat een landelijke verkiezing gewoon groot is, een regionale interessant voor de lokale media en ijshockey op zichzelf net een te kleine sport is om zo’n evenement te dragen. Het enige noemenswaardige medium dat daar op afkomt zijn we zelf en we zullen het ook wel moeten organiseren. Je zou het wellicht kunnen combineren met een all-star game om het in ieder geval voor publiek interessant te maken. Al is het dan weer lastig om een geschikte datum buiten het seizoen. Die jongens willen ook wel vakantie (toch?).

Previous Ook Marcel Kars stapt over naar AHOUD Devils Nijmegen
Next Diordy Vols op uitleenbasis van Den Haag naar Zoetermeer