Nijmegen verliest thuis van Heerenveen, Den Haag gebruikt Mechelen als schiettent


Face-Off IJshockey BeNe League

Twee duels in de BeNe League gisteravond. Daarin versloeg UNIS Fyers Heerenveen koploper AHOUD Devils Nijmegen met 5-2 en sloeg het duel tussen CAIROX Hijs Hokij en Mechelen Golden Sharks eigenlijk nergens op met een uitslag van 21-0. Oscar de Kunder en Ed Versteeve blikken terug.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – UNIS FLYERS HEERENVEEN 2-5

Vrijdagavond werd deze wedstrijd bestempeld als een top ijshockey wedstrijd tussen de Ahoud Devils en de Unis Flyers Heerenveen, maar helaas werd het geen topwedstrijd in Nijmegen. Ondanks de terugkomst van Eric Hoogvliets bij de Nijmegenaren liep de thuisploeg de hele wedstrijd achter de feiten aan. Al binnen zes minuten stond de thuisploeg met 0-2 achter door Fgoals van Adam Bezak en Ernesto Klem. De Friezen wisten makkelijk te scoren door fouten in de verdediging bij AHOUD Devils en met deze 0-2 stand gingen beide teams dan ook voor de eerste keer pauzeren.

AHOUD Devils Nijmegen UNIS Flyers Heerenveen IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

HEERENVEEN STERKER

Ook in het middenstuk kon je duidelijk merken dat Heerenveen  een stuk sterker was dan de thuisploeg.  Het was vooral een tamme wedstrijd met veel duw en trekwerk door beide teams. Adam Bezak wist halverwege deze periode wederom het net achter goalie Deniz Mollen te raken en dat maakte 0-3 op het scorebord.

AHOUD Devils Nijmegen UNIS Flyers Heerenveen IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

In het slotstuk van deze wedstrijd wist Pippo Limnell voor Heerenveen een power-play goal te scoren. De wedstrijd werd pas echt interessant in de laatste paar minuten. De thuisploeg wist toen eindelijk de kansen te benutten. RJ Reed scoorde de eerste goal van de avond voor de Nijmegen waar het publiek zolang op moest wachten. Een paar tellen later deed RJ Reed dat nog een keer en bracht de stand op 2-4 . Hierdoor raakte Heerenveen goalie Sjoerd Idzenga zichtbaar geirriteerd, waardoor de Friezen even de time-out pakten. Toen de wedstrijd weer werd hervat haalde coach Alexander Jacobs anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd zijn goalie van het ijs. Daar maakte de Friezen dankbaar gebruik van en via Marco Postma scoorde Heerenveen dan ook een empty-net goal waarmee we de wedstrijd met een 2-5 eindstand afsloten werd. Nijmegen verloor voor de eerste maal dit seizoen, terwijl Flyers de derde zege pakte.

CAIROX HIJS HOKIJ – MECHELEN GOLDEN SHARKS 21-0

Mechelen Golden Sharks captain Kristof van Looy riep vol goede moed ‘Den Haag is gewaarschuwd, de haaien komen eraan’. Een week later waande de captain zich vast aanvoerder van een team vol guppies. Regerend kampioen Den Haag kende geen genade met de Sharks en veegde de vloer aan: na 60 minuten strafexpeditie stond er 21-0 op het bord.

Bij Mechelen ontbraken Martin Vachal, die de club heeft verlaten, alsook de Timo Dewin en Marek Ziarny, die wegens professionele verplichtingen niet op vrijdag kunnen spelen. Wel zagen we coach Jesse Raekelboom op het ijs verschijnen. Na de eerste periode stond er al 6-0 op het bord. Mechelen kon in de gehele partij slechts drie schoten op het doel noteren, een statistiek die alleszeggend is. De doelpuntenmakers aan Haagse zijde waren niet aan te slepen. Donny van Musscher en Dani van Schilt noteerden een hattrick. Een wedstrijd om snel te vergeten voor Mechelen.

Previous Tilburg Trappers wint overtuigend van Hannover Scorpions
Next Mannheim dendert door terwijl München en Düsseldorf in extra tijd puntverlies lijden