Tilburg Trappers wint overtuigend van Hannover Scorpions


Na een zes punten weekend konden de Tilburgers zich deze week voorbereiden op dé kraker tegen de Scorpions uit Hannover. Trappers kon weer beschikken over Alexei Loginov. Teamcaptain Ivy van den Heuvel deed ondanks zijn blessure van vorige week, weer mee. Tilburg Trappers won overtuigend van het zwak spelende Hannover Scorpions. Graeme Mc Taggart praat jullie bij.

Zwak Scorpions

Al vanaf de puck drop waren de Tilburgers gretig en op zoek naar de openingstreffer. Ze lieten er geen gras over groeien en vuurden pucks af op goalie Christoph Mathis. Na vijf minuten was het Max Hermens die genadeloos de puck binnenschoot. De goal werd gemaakt op aangeven van Jonne De Bonth en Van Den Heuvel. 35 tellen later was het de teamcaptain zelf, die de score verdubbelde.

Max Hermens, de maker van de openingstreffer tegen Hannover Scorpions.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Time-out en goalie-change

Nog geen twee minuten na de 2-0 was het Mitch Bruijsten die de puck achter de goalie van de Scorpions knalde nadat hij om de keeper heen schaatste. Vervolgens lastte Scorpions een time-out in. Die break deed niet veel met de zwak spelende Scorpions. Na bijna elf minuten spelen was het Kevin Bruijsten die na een mooie actie van Nardo Nagtzaam en Giovanni Vogelaar binnen kon tikken. Na de 4-0 wisselde coach Dieter Reiss zijn goalie. Zo’n zes minuten voor de eerste dweilpauze wist Scorpions iets terug te doen. Een powerplay-goal  zorgde ervoor dat beide teams met 4-1 konden pauzeren.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Nijmeegse Trio

Nog niet alle supporters in het bomvolle Stappegoor zaten op hun plaats of het Nijmeegse Trio sloeg toe. Al na 30 seconden was het wederom Mitch Bruijsten die op aangeven van zijn stadsgenoot Nagtzaam en broer Kevin de puck binneschoot. Daarna was het de twee meter lange Goran Pantic die vanaf een afstand de puck tegen zijn Duitse Canadese ploeggenoot Sean Fischer schoot. De prima keepende Ian Meierdres was kansloos nadat de puck via Fischer de goal in vloog. Hannover Scorpions werd moe en gefrustreerd en daardoor werd er slordig gespeeld. De frustraties leidde tot wat knokpartijen waardoor een aantal spelers van Scorpions vanuit de strafbank de wedstrijd mochten aanschouwen. De straffen zorgden er voor dat Hannover totaal niets meer kon forceren in het slotstuk van de tweede periode. Met 5-2 op het scorebord gingen beide teams voor de laatste keer pauzeren.

Het succesvolle Nijmeegse trio.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Overtuigend slotstuk

Scorpions probeerde in de derde periode nog wat te forceren maar het slordige spel resulteerde in een aantal off-side situaties. Na acht minuten was het wederom Mitch Bruijsten die zijn derde treffer van de avond binnenschoot. Na bijna tien minuten spelen in de derde periode vond er, met een man minder op het ijs, een mooie uitbraak plaats. Het was Alexei Loginov die de puck aan Montgomery gaf waardoor hij samen met Danny Stempher alleen voor de goal kwam. In plaats van zelf te schieten, gaf Montgomery de puck aan Stempher die de 7-2 binnen schoot. Vervolgens was het wederom Wilkins die de 7-3 maakte. Anderhalve minuut voor het eindsignaal was het Van Den Heuvel die de puck van richting veranderde en daarmee de 8-3 op het scorebord wist te zetten.

Mitch Bruijsten, de hattrick-maker en Man Of The Match in duel met de goalie van Hannover Scorpions.
Foto: Arie Leeuwesteijn
Previous Borya Kolyasnikov - Chiefs Leuven
Next Nijmegen verliest thuis van Heerenveen, Den Haag gebruikt Mechelen als schiettent