Mannheim dendert door terwijl München en Düsseldorf in extra tijd puntverlies lijden

Face-Off IJshockey DEL

Speeldag twintig in de Deutsche Eishockey Liga, stond bij Cor Machielsen rood omcirkelt in de agenda. Die week zou hij naar Iserlohn gaan voor de wedstrijd tegen de Kölner Haie. Dat plan viel in het water, maar zondag is hij er wel bij in de Lanxess Arena om de Haie aan het werk te zien tegen de huidige kampioen EHC Red Bull München. Hij zag in ieder geval in deze speelronde dat Mannheim het gat weer op acht punten bracht, omdat beide achtervolgers dure punten morsten. Zo verloor München na overtime en Düsseldorf dolf het onderspit na shootouts.

Eisbären Berlin – Düsseldorfer EG 3-2 SO

In de derde periode stonden de mannen van DEG met 0-2 voor door een vroege goal van Patrick Buzas in de tweede minuut van de eerste periode, en die van Alexander Bartra in de derde. Verrassend was het dan ook toen de Eisbären binnen dertig seconden twee keer scoorde in de 47ste minuut. Brendan Ranford en Jamie MacQueen waren trefzeker. De Berlijnse doelman Kevin Poulin liet zich in overtime en in de shootouts niet meer passeren. Zo kon Florian Kettemer de game winning goal in de shootout scoren.

Adler Mannheim – Krefeld Pinguine 3-0

Koploper Mannheim kreeg onder het toeziend oog van 10.935 toeschouwers in de SAP Arena de Pinguine uit Krefeld op visite. De Canadese goalie Chet Pickard pakte zijn eerste shutout van het seizoen door alle negentien Krefelder schoten onschadelijk te maken. David Wolf, Sinan Akdag en Brent Raedeke zorgden ervoor dat de koploper wederom twee punten uitliep op de concurrentie.

Grizzlys Wolfsburg – Schwenninger Wild Wings 1-2 SO

Voor nummer laatst Wild Wings was het alweer de derde wedstrijd op rij dat er gewonnen werd. Dit keer werd directe concurrent Wolfsburg verslagen. De gelijke stand van 1-1 werd behaald tussen minuut 24 en 26. Eerst scoorden de bezoekers door Istvan Bartalis, maar heel snel daarna kwam de gelijkmaker vanaf de stick van Christoph Höhenleiter tot stand. Beide goalies werden vervolgens niet meer gepasseerd in reguliere speeltijd en overtime. Tijdens de shootouts slaagde alleen Ville Korhonen erin om te scoren, zodat de twee punten mee teruggingen richting Schwenningen.

Augsburger Panther – THOMAS SABO Ice Tigers 5-2

Binnen drie minuten stond er al 0-2 op het scorebord door goals van Chris Brown en Leo Pföderl, en moeten de 6.099 toeschouwers in het Curt Frenzel Stadium gedacht hebben “wat gebeurd hier”? De slechte start werd gerepareerd aan het begin van de tweede periode, toen Patrick McNeill en Steffen Tölzer binnen anderhalve minuut die stand gelijk trokken. De Panthers haalden de winst binnen in de derde periode door goals van Matt Fraser, Hans Detsch en David Stieler.

Iserlohn Roosters – Kölner Haie 1-3

Dat aan het eind de Haie met de drie punten staan, hebben ze maar aan een man te danken en dat is de Zweedse goalie Gustaf Wesslau. Vooral in periodes twee en drie had hij het erg druk met twee keer zeventien schoten op zijn doel. In de 22ste minuut namen de Roosters de 1-0 voorsprong door Justin Florek. Ondanks het grote overwicht ging men na veertig minuten met een 1-1 de laatste break in, dankzij een powerplay goal gescoord door Fabio Pfohl. In de derde periode benutte de Haie twee van hun zes kansen via Sebastian Uvira en Morgan Ellis.

Straubing Tigers – ERC Ingolstadt 7-2

Ingolstadt is een beetje aan het terugvallen. Drie van de laatste vier wedstrijden werden verloren, terwijl de enige winstpartij in die periode wel weer tegen de koploper Mannheim was. Al was het verlies met ruime cijfers tegen Straubing dan wel weer redelijk te verklaren. Back-up goalie Timo Pielmeier speelde niet zijn beste wedstrijd en werd na veertig minuten vervangen door Jochen Reimer maar toen lagen er al zes goals in waaronder een hattrick van de in Straubing geboren Stefan Loibl.

EHC Red Bull München – Pinguins Bremerhaven 2-3 OT

Beide back-up goalies mochten aan de bak in deze wedstrijd. Kevin Reich voor München en Jaroslav Hübl voor Bremerhaven. Na veertig minuten was de stand qua reddingen voor de goalies vijf om 28. Toen stond het echter maar 2-1 voor de Bulls, door twee powerplay goals van Yannic Seidenberg en Matt Stajan voor München. De goal voor Bremerhaven kwam van Alex Friesen. In de derde periode leken de Bulls enigszins de vermoeidheid te voelen van de zware wedstrijd in de CHL afgelopen week, want de Pinguins waren toen duidelijk de bovenliggende partij. Jan Urbas zorgde in de tweeënvijftigste minuut voor de 2-2 en in overtime was het Nicholas Jensen die de 2-3 maakte.

Previous Nijmegen verliest thuis van Heerenveen, Den Haag gebruikt Mechelen als schiettent