Martin Vachal out, Aivaras Bendzius in


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Onverwacht vertrek van topscorer Vachal

Verrassend vanuit BeNe League-club Golden Sharks gisterenavond in Den Haag het plotse vertrek te vernemen van topscorer Martin Vachal. De Tsjechische aanvaller, die ook dit seizoen weer scoorde aan de lopende band, meldde vorige week aan het Mechels bestuur dat hij zou gaan verhuizen. In overleg met Coach Jesse Raekelboom werd besloten dat hij het voorbije weekend alsnog speelde en dan zou afscheid nemen.

Volledig verrast door de plotse aankondiging van hun aanvalsleider, moest het Golden Sharks-bestuur snel handelen. En dat gebeurde ook; want ondertussen werd een nieuwe buitenlandse topper aangetrokken in de persoon van Aivaras Bendzius.

Snelle aanwerving van winger Bendzius

Bendzius is voor ons geen onbekende; de 25-jarige Litouwer speelde vorig seizoen immers bij Nijmegen Devils.  Daar was hij  goed voor 38 punten in 24 wedstrijden. Best indrukwekkend. Bovendien speelde de 1 meter 94 centimeter lange winger ook al een zestal WK-toernooien voor zijn Litouwen. Als jeugdspeler reeds in de Letse competitie uitkomend. Naast zijn jaartje in BeNe League bij Nijmegen verzamelde Bendzius ook buitenlandse ervaring in Finland, Wit-Rusland en even in Frankrijk.

De aanvaller tekende zojuist zijn contract om het seizoen vol te maken bij Golden Sharks Mechelen en wordt dinsdag voor het eerst op training verwacht in België.

Ook een carriére naast het ijs wordt belangrijk

Face-Off.nl kon de afscheidnemende Vachal nog strikken voor een korte reactie :”Tja, echt gepland was dit vertrek niet. Vorig seizoen scoorde ik meer dan 100 competitiedoelpunten in Divisie 1 en genoot wat belangstelling links en rechts. Er kwamen wat voorstellen maar ik bleef in Mechelen waar ik ook een job had gevonden als bandenmonteur. De voorbije weken kreeg ik enkele langlopende aanbiedingen uit Duitsland voorgeschoteld. Ik verhuis nu naar Baden-Baden om er als electro-technieker aan de slag te gaan. Bedoeling is dat ik ook bijkomende opleidingen kan volgen om mij te vervolmaken. Daarnaast ga ik bij een ambitieuze vierdeklasser het ijs op. We zien we wel de komende hoe ik eventueel inzake ijshockey evolueer. Ik ben 25 en wil nu, naast het ijshockey, ook graag aan een beroepscarrière werken.”

Previous Mannheim dendert door terwijl München en Düsseldorf in extra tijd puntverlies lijden
Next Super Sunday: complete voorbeschouwing op de drie bekerfinales