4-on-4: Start BeNe League, Daniel Sprong tradetalk, rustperiode Trappers en interessante Eerste Divisie-clubs


Daniel Sprong zit in een lastig parket bij Pittsburgh en er zijn steeds meer aanwijzingen dat de Penguins de Nederlander zullen traden. Hoe denken jullie dat dit af gaat lopen?

Tom: Dit moet een trade worden! Waar eerst iedereen in Pittsburgh heel kritisch was over de talenten van Sprong, lijkt het er nu op dat iedereen wel overtuigd is van zijn kunnen, maar dat het meer een zaak is van plek binnen de roster. Op een defensief ingestelde line met vooral verdedigend sterke forwards zal een sniper als Sprong niet kunnen uitblinken. Als je de highlights bekijkt van de wedstrijden die hij wel gespeeld heeft zie je een hardwerkende speler die klaar is voor de NHL. Ik zie de Penguins Sprong traden voor een Two-Way forward die binnen hun derde of vierde lijn past. Sprong moet dan naar een ploeg waar hij top 6 kan spelen.

Ed: Daniel moet voor speeltijd gaan, alleen heeft hij daar zelf niet heel veel over te zeggen op dit moment. Als ik alle nieuwsberichten zo lees vanuit Pittsburgh, moeten we niet verbaasd zijn als er (binnenkort) een trade aankomt. Of… Dat hij alsnog zijn kans pakt bij een blessure. Je moet ook wel even reëel zijn; hij heeft drie klasbakken op zijn positie voor hem staan in de pikorde. Dat heeft niks met zijn kwaliteiten te maken. Aan de andere kant, past hij met zijn spel wellicht niet goed genoeg bij de Penguins. Waar dan wel? Ik zou hem ontzettend graag bij Detroit Red Wings zien, puur uit eigen belang omdat het mijn favoriete ploeg in de NHL is. Daar zijn ze met een rebuild bezig en daar zou hij heel goed passen. Uiteindelijk gok ik dat hij naar Chicago Blackhawks vertrekt. Gewoon een onderbuikgevoel, ook omdat ze daar nu met een coach werken die uit de AHL komt. En die kent de kwaliteiten van Sprong maar al te goed. Ik hoop dat er snel duidelijkheid is voor hem in ieder geval. Wegkwijnen op de tribune is ronduit klote en is gewoon niet goed.

Barend: Sprong heeft het moeilijk in Pittsburgh. Dat is duidelijk. Aan het begin van het seizoen heb ik gezegd dat hij zijn kans moet gaan pakken bij de ploeg. De Penguins moeten hem dan wel die kans geven. Zoals ik lees speelt hij op een lijn met vooral verdedigend ingestelde spelers en krijgt hij niet veel speeltijd. Op het moment staat hij zelfs naast het team. Dan heb je ook niet veel kansen om die te pakken. Natuurlijk moet het van twee kanten komen. Sprong moet zichzelf natuurlijk ook op de trainingen laten zien. Kennelijk vindt de coaching staf dat dat onvoldoende gebeurt.

Een trade naar een ander team zou, zeker voor Sprong het beste zijn. Persoonlijk zou ik hem wel in Vancouver willen zien. Een team in opbouw dat het tegen de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen goed doet. De Canucks hebben verder een jonge ploeg die aanvallend speelt. Misschien past Sprong daar beter tussen.

Christian: Een dubbeltje op zijn kant. De laatste vijf wedstrijden dat hij speelde (laatste op 5/11 vs. NJD), sprokkelde Sprong 1 punt via een assist tegen Vancouver Canucks. Gemiddeld speelde hij zo’n 13,8 shifts per wedstrijd en die wedstrijd tegen Canucks had hij 6 shots, in de 4 overige wedstrijden telkens slechts 1. Zijn dat indicaties? Weet ik niet. Het wordt alvast interessant om dat verder op te volgen.

Previous Online supermarkt Picnic nieuwe hoofdsponsor Amsterdam Tigers
Next CAIROX HIJS Hokij lanceert eigen App