4-on-4: Start BeNe League, Daniel Sprong tradetalk, rustperiode Trappers en interessante Eerste Divisie-clubs


Foto: Robert Bos

Inmiddels is iedereen, op Trappers Toekomstteam na, begonnen aan de BeNe League. Wat valt jullie op na de eerste paar wedstrijden?

Tom: Ondanks dat Flyers met nagenoeg dezelfde ploeg als vorig seizoen ten strijde is getrokken, zien ze er nu al een stuk scherper uit bij de seizoensopening. Verder ben ik benieuwd of Geleen de sterke start, met daaraan voorafgaand de goede start in de Nederlandse beker, weet vast te houden. Mijn favorieten voor dit seizoen zijn Eaters, HYC, HIJS, Bulldogs en op de eerste plaats Flyers. Verder denk ik dat naar hoe het er nu uitziet playoff kandidaten te vinden zijn in Devils, Amsterdam en Mechelen.

Ed: Kijkend naar de top vind ik Heerenveen, Herentals en Geleen ontzettend goed of met goed spel gestart. Ik heb Herentals getipt als kampioen en Heerenveen en Nijmegen als contender. Geleen lijkt op het eerste gezicht flink aan kracht en scorend vermogen te hebben gewonnen. Zij moeten het na de jaarwisseling vasthouden, dáár zit hun uitdaging. Nijmegen is ook prima op orde, al zijn die niet zo dominant als dat ze zelf vooral zouden willen. Den Haag kende een matige start in de beker, maar die komen er echt nog wel bij. En wat is matig trouwens; die zitten in hetzelfde schuitje als Flyers vorig seizoen. Na het behalen van een triple is het ondenkbaar om opnieuw een triple te winnen en is het té makkelijk om zulke teams af te schrijven. Feit is wel dat ze in De Uithof nog wat zoekende zijn.

Voor de plekken zeven en acht zie ik de middenmoot knokken die ik in gedachte had: Amsterdam, Mechelen, Zoetermeer en Leuven. Dat zijn de teams die om deze plekken strijden en aan elkaar gewaagd zijn. Dat zie je ook terug in de onderlinge duels, dat ligt dicht bij elkaar qua spelbeeld en uitslagen. Onderin zien we Antwerp en Trappers en ook dat is geen verrassing voor mij. OK, Antwerp heeft met Luik, Heerenveen en Geleen drie toppers gehad, maar overall gezien vind ik ze heel shaky overkomen dit seizoen en werden uitgeschakeld in de beker. Met het verlies van wat sterkhouders hebben die écht wel wat ingeleverd. Ik denk dat die volgend seizoen weer iets meer van zich laten horen, want coach Peeters maakt op mij een positieve en gedreven indruk.

Barend: Niet veel. Voornamelijk omdat ik de BeNeLeague niet echt volg. Ik zie de uitslagen, maar daar houd het vaak bij op. Wat me wel opvalt is dat de BeNeLeague en de bekertoernooien in beide landen nu door elkaar lopen. Wij als ijshockey volgers weten dat best te scheiden. Voor de leken (en nu vul ik dat voor hen in) kan dat best verwarrend zijn.

Christian: Niet veel eigenlijk. Kan nog alle kanten uit. Inzake Belgische teams zie ik Luik en Herentals wel bij de top 4 blijven. Antwerpen, Mechelen en Leuven zijn elkaar gewaagd en zullen knokken voor een play-off plaats. De Nederlandse teams ken ik niet goed genoeg om daar een uitspraak over te maken.

Previous Online supermarkt Picnic nieuwe hoofdsponsor Amsterdam Tigers
Next CAIROX HIJS Hokij lanceert eigen App