4-on-4: Start BeNe League, Daniel Sprong tradetalk, rustperiode Trappers en interessante Eerste Divisie-clubs


Foto via Dordrecht Lions

In de Eerste Divisie van Nederland komen op dit moment diverse eerste teams uit van mooie potentiële ijshockeysteden. Dit zijn op dit moment de Eindhoven Kemphanen, GIJS Groningen, Leeuwarden Capitals, Dordrecht Lions en Red Eagles Den Bosch. Welke stad zien jullie het liefste een ijshockeyteam afvaardigen voor de BeNe League? Mag ook een hele andere stad zijn dan deze vijf.

Tom: Om Eindhoven de BeNE League te zien verlaten vond ik afgelopen seizoen best jammer. Ik zie deze ploeg dan ook het liefst terugkeren op het hoogste niveau. Echter zou een nieuwe ploeg op een nog niet ‘hockey-minded’ locatie mij ook wel aanspreken. Ik zie hier eventueel een mooie kans voor een team in de nog te realiseren ijshal in Hoogeveen.

Ed: Voor mij als geboren Rotterdammer is het niet te begrijpen dat men in Rotterdam geen ijshal heeft. Als klein mannetje stond ik vaak genoeg in de oude Weena bij Gunco Panda’s te kijken. Dus gemeente Rotterdam: als je toch aan gebiedsontwikkeling gaat doen, zet dan eens een ijshockeytempel neer! Maar goed, dat is een utopie voor nu. Hoogeveen en Assen zijn op dit moment kandidaat voor de nieuwe ijshal in die regio. Gezien de historie zou ik het tof vinden als Assen alsnog die hal neerzet, want in Hoogeveen gaat het niet helemaal lekker tot nu toe na de gunning.

Gerelateerde afbeelding

Van de genoemde teams zie ik het ze het liefst allemaal (terug) in de BeNe League. Alleen… Eindhoven heeft als enige die ambitie écht uitgesproken, maar heeft nog even nodig om de organisatie verder op te bouwen na het omvallen van de BeNe League tak. Een goede en gezonde keuze. Dordrecht is nog bezig om schuldenvrij te geraken, Den Bosch mist een hoop budget en GIJS en Leeuwarden heb ik geen signaal af zien of horen geven. Dus ik hou het op Eindhoven om als eerste weer toe te treden tot de BeNe League.

Barend: Qua geografische ligging zou een club in het oosten van het land mooi zijn. Zeker gezien er volgend seizoen wellicht Duitse teams in de BeNe League gaan meespelen. Je maakt het dan voor die clubs ook wat aantrekkelijker. Dan moeten er echter wel clubs en ijsbanen zijn. Maar dat zou puur vanwege geografische redenen zijn om in die regio het ijshockey op te brengen. Persoonlijk zou ik voor Eindhoven gaan.

Christian: Eindhoven, Groningen en Den Bosch hebben reeds geproefd van de BeNe League. Groningen haakte al af na de eerste editie. Den Bosch en Eindhoven smeten dit jaar de handdoek in de ring. Jammer eigenlijk dat deze drie clubs moesten afhaken. Ik ga er vervolgens vanuit dat deze drie niet snel ambitie hebben om er terug bij te horen, of toch wel? De BeNe League telt nu 12 teams en breidt in principe volgend seizoen nog uit met 3 Duitse teams. Opnieuw een Nederlandse stijger zou het aantal op 16 brengen. Dat zou inderdaad perfect zijn. Een nieuwkomer als Dordrecht of Leeuwarden zou dan wel mooi zijn om de BeNe League in die regio dan weer te promoten.

Previous Online supermarkt Picnic nieuwe hoofdsponsor Amsterdam Tigers
Next CAIROX HIJS Hokij lanceert eigen App