Brno, Malmö en Pilsen bijna zeker van volgende play-off ronde


Face-Off IJshockey CHL

De eerste ronde play-offs van de CHL hebben al weer plaatsgevonden. Cor Machielsen keek mee en zag Malmö, Brno en Pilsen al ruim afstand nemen van de tegenstanders en voor de overige vijf wedstrijden geldt dat de returns op 20 november beslissend zullen worden.

Malmö Redhawks – SC Bern 4-1

Na een doelpuntloze openingsperiode, liet Malmö het thuispubliek juichen aan het begin van de tweede periode. Teamcaptain Henrik Hetta schoot hard en hoog en via de onderkant van de lat vloog de puck in het doel. Bern kon halverwege de wedstrijd de stand gelijktrekken via Matthias Bieber, een fantastische pass door Mark Arcobello stelde Bieber in staat om met een tikje de 1-1 binnen te schuiven. De Redhawks verspilde geen tijd om te reageren, vier minuten na de gelijkmaker was het Malte Setkov die Malmö weer op voorsprong zette. In de laatste zes minuten zorgde Emil Sylvegard en Anton Mylläri ervoor dat de Redhawks met een ruime marge richting Zwitserland kan vertrekken over twee weken.

Kometa Brno – Tappara Tampere 5-1

De Tsjechische mannen uit Brno staan al bijna met anderhalf been in de volgende ronde. Twee snelle goals binnen anderhalve minuut in de eerste periode door Leos Cermak en Karel Plasek. Aan het begin van de tweede periode werd er weer gescoord binnen anderhalve minuut al werd het dit keer verdeeld over beide teams. Eerst Kometa via Peter Mueller en daarna Tampere via Sami Moilanen. In de derde periode bouwde Kometa de voorsprong verder uit. Petr Holik en de tweede van Cermak betekende de 5-1 en een bijna zekere plek bij de laatste acht.

HC Bolzano – HC Pilsen 1-6

Je kan wel stellen dat Bolzano al voor 95 procent klaar is. Vijf goals verschil tegen een heel goed spelend Pilsen is moeilijk te repareren. Maar zeg nooit nooit, er zijn gekkere dingen gebeurd in de CHL. Voor Pilsen scoorde Miroslav Indrak een hattrick en gaven Lukas Kanak en Petr Kodytek ieder twee assists. De treffer van Bolzano werd gescoord door Alex Petan in de tweeëntwintigste minuut.

Storhamar Hamar – Skelleftea AIK 4-4

De burenruzie tussen de Noren en de Zweden leverde geen winnaar op. Na een bloedeloze eerste twintig minuten werden er zeven goals in de tweede periode gescoord. Ondanks dat er zeven keer werd gescoord waren er maar twee spelers die twee punten pakten. Mathis Olimb de aanvaller van AIK scoorde een goal en had een assist en Patrick Thoresen van Hamar gaf twee assists. Na veertig minuten was de stand 3-4. Jens Jakobs scoorde via een powerplay situatie de 4-4 in de derde periode zodat alles nog open is voor de return.

ZSC Lions Zurich – Karpat Oulu 4-4

Na vierenveertig seconden lag de eerste puck al in het doel van de Zwitsers. Karpat nam brutaal de voorsprong via Aleksi Heponiemi. Kevin Klein, geen familie van Calvin, scoorde de gelijkmaker. Nog voor het sluiten van de eerste periode scoorde beide teams nog een keer. Raphael Prassl en Nicklas Lasu zorgde voor de 2-2. In periode twee namen de Zwitsers weer de voorsprong via Frederik Petterson. Na 51 minuten werd het via een powerplaygoal van Lasu, die zijn tweede van de avond maakte, weer 3-3. Het venijn zat hem in de staart. 67 seconden voor de laatste toeter scoorde Shaun Heshka de 3-4 vanuit een man meer situatie. Twee seconden voor het einde bracht Petterson, met zijn tweede goal van de avond, de eindstand op 4-4, zodat beide teams nog alle kans hebben op het bereiken van de volgende ronde.

HC Lugano – Frölunda Indians 1-1

Ondanks het haast dubbele aantal schoten wat de Indans loste op het doel van Lugano (22-40) konden ze niet profiteren van al die extra mogelijkheden omdat goalie Elvis Merzlikins haast onpasseerbaar leek. Pas in de vijfentwintigste minuut was hij kansloos op een schot van Pathrik Westerholm. Maar daar bleef het ook bij voor de Indians qua score. En omdat Henrik Haapala de gelijkmaker voor Lugano scoorde bleef deze wedstrijd steken op een 1-1 eindstand en zal het aankomen op de wedstrijd in Göteborg.

Rouen Dragons – Red Bull Salzburg 3-3

In periode een waren er al vier goals te noteren, eerlijk verdeeld met twee voor beide teams. De thuisploeg kwam op voorsprong via Marc-Andre Thinel in de dertiende minuut. Anderhalve minuut later was het al weer 1-1 via Peter Hochkofler. 43 seconden daarna kwamen de Oostenrijkers zelfs op voorsprong via Christopher Vandevelde. Toch wisten de Fransen voor het sluiten van de eerste twintig minuten nog langszij te komen via Nicolas Deschamps. In de tweede periode waren het de Fransen die weer de voorsprong pakte door Nicolas Ritz. 28 seconden voor het einde van de tweede periode maakte Martin Stajnoch de 3-3. Periode drie had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden want er werd zelfs geen straf meer geregistreerd in de laatste twintig minuten. Er werd nog wel op goal geschoten vijf keer door de thuisclub en dertien keer door de bezoekers.

Red Bull München – EV Zug 2-3

München zal van goeden huize moeten komen in de uitwedstrijd om nog door te kunnen gaan naar de tweede play-off ronde. Thuis werd verloren van de Zwitsers uit Zug. Na negen minuten namen de bezoekers de leiding door een goal van Dominik Schlumpf. Lino Martschini bouwde de voorsprong uit naar 0-2 halverwege de tweede periode. Een dikke minuut daarna kwamen de Duitsers met de aansluitingstreffer door Justin Shugg. Snel volgde ook de gelijkmaker door John Mitchell. Binnen drie minuten na de 0-2 stond het “gewoon” weer 2-2. De Zwitsers prikte twee minuten voor tijd de winnende binnen via de tweede goal van Martschini en lachte dus als laatste.

Previous Tilburg Trappers Toekomstteam krijgt boete van BeNe League
Next Daniel Sprong 'healthy scratch' tegen Washington Capitals