Voorspellingen BeNe League: ‘Flyers en Eaters favoriet voor de finale, Herentals voor kampioenschap’


‘Hoge verwachtingen in Geleen en Nijmegen’

Zoals gezegd zijn Microz Eaters Limburg en Ahoud Devils Nijmegen twee van de ploegen die we bij de bovenste vier verwachten. Vooral de Eaters maken in de bekercompetitie een uitstekende indruk. Zes van de tien redacteuren verwachten dan ook dat Limburg de finale haalt. Vijf van de tien wijzen de Eaters aan als grote meevaller dit seizoen en tot slot staan ze het hoogst in onze verwachtingen van de ranking. Een greep uit de reacties:

Luciano van der Oost: “Voorafgaand aan de Bekercompetitie dacht iedereen dat het wel tussen Heerenveen en Den Haag zou gaan. Niets blijkt minder waar:  de heren van Microz gaan voor de volle mep, en niets minder. Tot nu toe gaat dat heel erg goed.”

Jonathan van Osta: “Geleen is een van de weinige partijen die duidelijk haar ambities heeft uitgesproken en gedurende de zomer strategisch iets klaar heeft gespeeld. Ik denk dat dit beloond zal worden met de uiteindelijke winst van de playoffs.”

Tim Gerth: “Geleen maakt een uitstekende indruk in de Bekercompetitie. Met de terugval van Den Haag en de wispelturigheid van Nijmegen, lijkt mij dat die ploeg de lachende derde wordt in Nederland.”

Voegt Nijmegen daad bij het woord?

De Devils hebben hun ambities niet onder stoelen of banken geschoven. Er is agressief ingekocht en er in de bekercompetitie hebben ze het niet slecht gedaan. Toch is niet iedereen ervan overtuigd dat de Devils om de titel kunnen strijden. Twee van de tien redacteuren verwachten dat de Devils de finale halen en dat is ongetwijfeld niet wat de Nijmegenaren er zelf van verwachten.

Devils-watcher Oscar de Kunder heeft er wel vertrouwen in: “Ik denk dat de finale tussen Microz Eaters Limburg en Nijmegen zal gaan. Geleen is op dit moment nog ongeslagen en Nijmegen moet de ambitie waarmaken. Mede door de inbreng van [Canadese import] RJ Reed zal Nijmegen best kampioen kunnen worden! Reed zie ik ook MVP worden dit jaar!”

Zowel Rik Bruijnius als Cor Machielsen heeft er minder vertrouwen in. Machielsen denkt dat er niet slim is ingekocht: “Ondanks het grote geld staat er nog geen goede selectie.” Bruijnius denkt dat de Devils tekort zullen komen om voor de titel mee te doen: “Gezien de versterkingen verwacht je een titelkandidaat te hebben in Nijmegen, maar ik denk niet dat ze verder zullen komen dan vorig jaar.”

Previous L.A. Kings goalie Jonathan Quick geopereerd aan knie
Next Interview met Dmitry Chernyshenko (KHL) en René Fasel (IIHF)