Voorspellingen BeNe League: ‘Flyers en Eaters favoriet voor de finale, Herentals voor kampioenschap’


‘Grote kans op Belgische kampioen’

De laatste keer dat een Belgisch team de BeNe League op zijn naam schreef was in het eerste jaar van de combinatiecompetitie. In 2015/16 greep Era Renomar HYC Herentals de titel en een groot deel van de redactie ziet dat ook nu weer gebeuren. Volgens Cor MachielsenTim GerthReginald Delmarche en Ed Versteeve is het heel simpel: “Herentals heeft de beste selectie”, klinkt het eensgezind. Mooi nieuws voor België, hoewel geen enkele andere ploeg uit het land bij de finaleplekken wordt gekozen door het panel.  Versteeve licht zijn antwoord toe.

“Ik heb de mannen van Herentals zien spelen en ben onder de indruk. Beide imports doen hun werk meer dan prima en ook de terugkeer van Vincent Morgan is natuurlijk een enorme offensieve opsteker. Die jongen kan fantastische ijshockeyen, die speelt alsof hij niet weg is geweest. Niet alleen de selectie, maar zeker ook de inbreng van Jeffrey van Iersel is belangrijk.

“Herentals staat bekend als soms wat lompe ploeg, die veel straffen pakken terwijl dat niet nodig is. Ik denk dat Van Iersel daar de mannen slimmer op kan gaan wijzen en dat zie je zachtjes aan ook terug in het aantal minuten. Daarbij is de ploeg heel blij met zijn werkwijze. Die chemie kan de ploeg ver brengen. Het zegt nog niets dat ze in België 30/30 hebben klaargespeeld, maar ik zie de duels met de Nederlandse topploegen echt tegemoet. Herentals kun je wat mij betreft opschrijven als winnaar van de BeNe League”

Flyers en Eaters grote Nederlandse troeven

Na Herentals zijn de Flyers en Eaters (al eerder uitvoerig besproken), de grote kandidaten. HIJS en Devils worden als outsiders gezien. Tom de Groot rekent op een comeback van de UNIS Flyers Heerenveen na een sterk seizoen, waarin de prijzen werden gemist: “De Flyers hebben vanaf het begin van de Nederlandse beker en gelijk bij de Ron Berteling Schaal laten zien aan een sterk seizoen te zijn begonnen. Na het goede, maar tegenvallende, seizoen vorig jaar, waarbij de ploeg uit Heerenveen net naast alle prijzen greep, ziet het er dit jaar een stuk rooskleuriger uit voor de Friezen.”

“Eaters is ijzersterk uit de startblokken gekomen en is echt mijn favoriet voor dit jaar. Grote uitslagen, een mooie ploeg en een onvoorwaardelijke toewijding aan winnen. Maar ondanks alles moet ik toch toegeven dat ik denk dat de Heerenveense ploeg net wat geslepener voor de dag zal komen in de playoffs dan Geleen.”

Previous L.A. Kings goalie Jonathan Quick geopereerd aan knie
Next Interview met Dmitry Chernyshenko (KHL) en René Fasel (IIHF)