BeNe League Preview: AHOUD Devils Nijmegen heeft torenhoge ambities


BeNe League IJshockey Face-Off AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Kurt Tops

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op AHOUD Devils Nijmegen.

AFGELOPEN SEIZOEN

Voorafgaand aan het seizoen stond AHOUD Devils Nijmegen niet op heel veel lijstjes genoteerd om hoge ogen te gooien. Na het uiterst slechte seizoen 2016-2017 waarin het slechts één zege boekte in de BeNe League, pakte het afgelopen seizoen de devil bij de horens en eindigde het meer dan keurig als vijfde. In de play-offs rekende het in een spectaculaire serie af met Herentals, om daarna te verliezen van HIJS Hokij Den Haag. Heerenveen versperde de Nijmegenaren de weg in de Final Four. In de beker was de groepsfase het eindstation. Al met al een puik seizoen in het Triavium.

AANGETROKKEN EN VERTROKKEN

Nijmegen heeft de ambities flink naar boven bijgeschroefd komend seizoen. De ploeg heeft zich ten doel gesteld dat het op alle drie de fronten om de titel wil strijden. Coach Alexander Jacobs werd ingevlogen bij AHOUD. En dat legde direct druk op, omdat Jeffrey van Iersel toch zeker een puik seizoen neerzette. Er is een stroom aan nieuwe spelers ingevlogen in Gelderland, waarmee een stevig signaal afgegeven werd.

Kayo van Zoest, Ritchie van Hulten, Roderick van Hout, Deniz Mollen (allen Eindhoven Kemphanen), Evo Suurhoff (Trappers Toekomstteam),  de Canadese imports RJ Reed en Branden Eden en triple winnaar Jeffrey Melissant (CAIROX HIJS Hokij) maakten de overstap naar Devils.

Melissant BeNe League IJshockey Face-Off AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

Coach Jeffrey van Iersel, Jake, Jesse en Calvin Hendriks, Kay Gielen, Tomislav Hrelja, Mike Vedder, Marek Pitka, Aivarius Bendzius en Willem Gloudemans vertokken uit Nijmegen.

VOORUITBLIK

AHOUD Devils heeft voor zichzelf de lat hoog gelegd voor komend seizoen en dat wekt verwachtingen. Vorig seizoen werd de ploeg vijfde en haalde het de Final Four. In het daglicht van alle inkomende transfers is het nu zaak om een team te smeden. Wanneer mag je van een geslaagd seizoen spreken in Nijmegen? Dat is heel simpel: het seizoen is pas geslaagd als het één van de titels (BeNe League, Beker of landskampioenschap) binnen heeft gehaald. Elk ander resultaat wordt als niet voldoende beschouwd.

KEEP AN EYE ON: 

Levi Houkes: ‘Ja, dat is logisch’ denken velen. Wij spraken de aanvoerder voor het Face-Off Magazine en er straalt een nóg grotere gedrevenheid af van hem dan normaal. DIT is het seizoen dat het moet gebeuren voor Nijmegen. In zijn eerste seizoen was hij direct goed voor 61 punten (22G, 39A). De captain maakte er geen geheim van dat voor hem alleen de titel telt.

BeNe League IJshockey Face-Off AHOUD Devils Nijmegen

Deniz Mollen mag komend seizoen laten zien dat hij de puntenpakker is voor Nijmegen tussen de palen. Enigszins verrassend werd Tomislav Hrelja uitgezwaaid en dat brengt ook weer verwachtingen met zich mee. Mollen heeft laten zien een prima doelman te zijn, echter zal hij zijn ‘grilligheid’ onder controle moeten krijgen. Wellicht ligt dat ook aan de ploeg waarin hij nu komt te spelen, maar de 25-jarige doelman was niet zo beslissend als hij gehoopt had vorig seizoen.

Eef Gerritsen: Speelde vorig seizoen als ‘rookie’ echt wel een puik seizoen. In 29 BeNe League duels noteerde de youngster tussen alle grote mannen heel netjes 21 punten (9G, 12A). Komend seizoen mag hij het opnieuw laten zien van Jacobs en daar verheug ik me op. Ik denk -mits hij heel blijft- dat Gerritsen best wel eens de verrassing in het seizoen kan worden voor de Devils.

BeNe League IJshockey Face-Off AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

VOORSPELLING

Ja, dat is een prima vraag! Enerzijds vind ik het prachtig om de ambities te zien (ook op het vlak van interne doelstelling met jeugd opzetten/uitbouwen), aan de andere kant moet je ook realistisch kijken. Is het niet allemaal té ambiteus? En ‘leuk al die namen, maar ben je dan gelijk de beste?’

Kan dit Nijmegen direct één van de titels pakken? Het antwoord daarop is in mijn ogen ‘ja’. Op basis van deze selectie moet je komend seizoen rekening houden met de Triavium bewoners. Ik ga mee met de druk opvoeren van de buitenwacht en de ambities van de ploeg zelf: AHOUD Devils Nijmegen is zeker een titelkandidaat voor dit seizoen!

Previous NHL Preview: Colorado bouwt voort op erfenis Duchene-trade
Next Preview: Tilburg Trappers hongerig naar vierde titel en DEL2