Preview: Tilburg Trappers hongerig naar vierde titel en DEL2


Tilburg Trappers Face-Off IJshockey Oberliga
Foto: Arie Leeuwesteijn

Face-Off volgt uiteraard de prestaties van Tilburg Trappers nauwgezet. Wij nemen jou mee in de voorbeschouwing op het komende seizoen aan de hand van een terugblik op het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Graeme McTaggart laat zijn licht schijnen op onze Nederlandse trots in de Duitse Oberliga.

Afgelopen seizoen

Net als de twee voorgaande seizoenen werd Tilburg Trappers afgelopen seizoen kampioen van de Oberliga. Afgelopen seizoen mocht het team van Bo Subr zich ook Oberliga Nord kampioen noemen. Deze titel stond nog niet in de prijzenkast van de Trappers. Na het winnen van de Oberliga Nord Meisterrunde met 28 punten voorsprong op de nummer twee Saale Bulls Halle, mocht Tilburg Trappers zich opmaken voor de play-offs van de Oberliga.

Blue Devils Weiden en Eisbären Regensburg werden op een ‘sweep’ getrakteerd. Na het uitschakelen van beide teams uit de Oberliga Süd kwam Tilburg divisigenoot Hannover Scorpions tegen. De Scorpions uit de Oberliga Nord, met de zeer sterke goalie Björn Linda, werden na vijf wedstrijden uitgeschakeld. Zelfs een rechtszaak omtrent de broek van goalie Ian Meierdres hield Tilburg Trappers niet tegen van het spelen van de finale.

In de finale werd Deggendorfer SC na vier duels verslagen en mocht de beker voor de derde maal op rij omhoog. Ondanks de uitmuntende prestaties van Tilburg Trappers en de druk vanuit een aantal Oberligateams mocht Trappers wederom niet promoveren naar de DEL2. Deggendorf promoveerde, iets dat Trappers ook hoopt te doen.

Aangetrokken en vertrokken

De selectie is nagenoeg compleet gebleven. Alle spelers -waaronder de Canadese import Brock Montgomery– hebben hun contract met de Trappers verlengd en zullen ook komend seizoen weer op het ijs op Stappegoor te vinden zijn. De andere Canadese import van vorig seizoen, Parker Bowles, gaat komend seizoen in Noorwegen bij Lillehammer spelen. Een aderlating, want Bowles was afgelopen seizoen goed voor 82 punten (36G, 46A).

Vooruitblik

Tilburg Trappers zal ook dit seizoen weer strijden om de Oberliga titel. Met het team dat nagenoeg compleet is gebleven, zullen de Brabanders proberen om voor de vierde keer op rij de beker mee naar Nederland te nemen. De organisatie zal ook dit seizoen weer aan de slag gaan om een eventuele toetreding tot de DEL 2 te bewerkstelligen. De uitbreiding van het IJssportcentrum stond gepland voor afgelopen zomer, maar is vooruitgeschoven waardoor de capaciteit van het stadion niet is veranderd voor komend seizoen.

Keep an eye on:

Danny Stempher. Heel ‘stiekem’ zette de 23-jarige center achter alle ‘grote namen’ 68 punten (18G, 50A) op zijn conto. Daarmee was hij achter Bowles de nummer twee op de point leader lijst van zijn ploeg. Stempher is in staat om zijn medespelers voor de keeper te zetten en schuwt ook het fysieke aspect niet.

Tilburg Trappers Deggendorfer SC IJshockey Face-OFf Oberliga
Foto: Arie Leeuwesteijn

Max Hermens. Wat is het fijn dat Hermens weer in ijshockeykleding is te zien! Na een korte time out keerde de jonge aanvaller terug bij Trappers om zeer verdienstelijk te spelen. Wij kijken er naar uit wanneer hij een volledig seizoen in de Oberliga erop heeft zitten.

Giovanni Vogelaar. De man met ‘de sloopkogel’ van een schot was heel belangrijk voor zijn ploeg in de play-offs. Niet minder dan 12 punten (3G, 9A) noteerde de verdediger, die daarmee de beste defender van zijn ploeg was in het post-season. Let wel: dat was de helft van zijn totaal in het reguliere seizoen. Kan het verschil dus maken als het er écht toe doet.

Voorspelling:

Tilburg Trappers IJshockey Face-Off Oberliga
Foto: Arie Leeuwesteijn

De titel winnen is lastig, de titel behouden is lastiger. Met de ambitieuze plannen zoals het toetreden tot de DEL2, verdedigt Tilburg Trappers de titel opnieuw. De ploeg heeft zich niet ‘versterkt’, maar wel enigszins ‘verzwakt’ met het wegvallen van Parker Bowles. Daarentegen zijn diverse spelers gegroeid afgelopen seizoen en moet het team niet wennen aan nieuwe spelers of staf. Trappers wordt opnieuw kampioen en toetreding tot de DEL2 wordt mogelijk. De club is achter de schermen hard bezig met het professionaliseren van de organisatie. De diverse plannen zoals de aankoop van het stadion en de (eventuele) verbouwing zijn tekenen, dat de Trappers er alles aan doet om ijshockey nóg groter te maken in Tilburg dan dat het nu al is.

Previous BeNe League Preview: AHOUD Devils Nijmegen heeft torenhoge ambities
Next Eaters 50 weekend Dag 2: Winst voor HYC in finale tegen Geleen