Tweede import voor Trappers, diversiteit in de ijshockeywereld, tweede Nederlandse team in de Oberliga en Adam Logozzo


Er wordt zo nu en dan geroepen dat een tweede Nederlandse club naar de Duitse competitie moet overstappen. Is dat verstandig voor ijshockey in Nederland als er wederom een team uit de competitie stapt?

Afbeeldingsresultaat voor oberliga nord deb

Jonathan: Voor de spelers zou het natuurlijk leuk zijn om via een tweede Nederlandse club door te kunnen stromen naar een nog hoger niveau. Voor de BeNe League zou dit dan weer een jammerlijke ontwikkeling zijn, want je zou dan een sterk team en kwalitatieve spelers verliezen, waar juist zoveel anderen veel van kunnen leren. Nee, ik zie liever dat het niveau in Nederland en België blijft groeien, zodat we de competitie hier gewoon steeds mooier kunnen maken.

Ed: Voor de kwaliteit in de breedte zou het zeker goed zijn, maar het vergt nogal wat van clubs. Wie zouden er kwalitatief klaar voor zijn om deze stap te maken? En willen deze clubs dat ook? In het verleden is het vraagstuk bij Heerenveen ook op de kaart gekomen en die hebben duidelijk ‘nee’ gezegd. Geen idee of Den Haag al eens benaderd is, maar dat lijkt mij geografisch niet de handigste keuze. Dan kom je bij Nijmegen en Geleen uit qua ligging. Ik geloof niet dat zij de ambitie hebben om naar de Oberliga te gaan. Om maar te zwijgen voor het effect op de BeNe League. Dan zouden er Duitse teams bijkomen en Nederlandse teams richting Duitsland trekken. Dat is nou net niet de bedoeling lijkt mij. Je moet vooral ten doel stellen om de BeNe League leidend te maken, goed naar jeugdopleidingen te kijken en die blijven ontwikkelen en daarmee het niveau te versterken. Het belangrijkste is dat er een duidelijke missie en visie komt voor België en Nederland voor de lange termijn. En dan vooral daaraan vasthouden.

Jacco: En welke club zou dat dan moeten zijn? Stel het zou gebeuren, zal die club ook weer tegen de Duitse bureaucratie aanlopen. Wellicht is het beter voor de ontwikkeling van spelers etc, maar ik zie de meerwaarde op de langere termijn niet.

Jeroen: Ik geloof niet dat er op dit moment een team is, dat de mogelijkheden heeft om het überhaupt te proberen. Er zal organisatorisch heel wat moeten veranderen bij een huidige BeNe League club. Er moeten grotere sponsors gevonden worden. En zo lang het niet mogelijk is voor Nederlandse teams om te kunnen promoveren, loop je net als Tilburg tegen een muur op.

Previous Sprong beleeft week van uitersten in West-Canada
Next Antwerp Phantoms pijnlijk onderuit in beker, maar blikt vooral vooruit