Tweede import voor Trappers, diversiteit in de ijshockeywereld, tweede Nederlandse team in de Oberliga en Adam Logozzo


In veel competities van verschillende sporten werd deze maand aandacht gevraagd voor diversiteit door het dragen van bijvoorbeeld de regenboogaanvoerdersband. Wordt dit initiatief genoeg uitgedragen in de ijshockeywereld?

Ed: Ja en nee. We zien verschillende uitingen van teams, bijvoorbeeld Amsterdam Tigers en Antwerp Phantoms. Dus er is zeker wel wat te winnen. Wij staan zelf voor het credo ‘Hockey is for everyone’ en dragen dat ook uit. Jong, oud, man, vrouw, geaardheid of geloof is voor ons niet relevant om vanuit Face-Off ons werk te kunnen doen. Ik vind het soms ook wel eens ‘een actie voor de bühne’ vanuit clubs en organisaties. Want op het moment dat het speelt, hoor je er iets over. Maar daarna vrij weinig meer.

Jacco: Ik zie het her en der wel gebeuren, maar het valt niet echt op. Op dit gebied is er nog wel wat te doen, maar dat is aan de clubs zelf.

Jeroen: Het is echt aan de spelers/clubs om er iets mee te doen. Het is jammer dat het in de 21e eeuw nog steeds niet een geaccepteerd iets is.

Jonathan: Ik ben zelf nooit echt een liefhebber van dit soort collectieve acties. Liever zie ik dan dat er het hele jaar door vanuit clubs en teams aan gewerkt wordt. Op dat laatste vlak is denk ik nog wel het meeste te winnen, maar dat is in mijn optiek niet ijshockey specifiek. Het is meer nog steeds een maatschappelijk fenomeen. 

Previous Sprong beleeft week van uitersten in West-Canada
Next Antwerp Phantoms pijnlijk onderuit in beker, maar blikt vooral vooruit