Leuven Chiefs haalt tweede import: Adam Logozzo


Chiefs Leuven IJshockey Face-Off BeNe League

Ryan Malinowski, geslaagde seizoensstart voor de nieuwkomer

De Leuvenaars, die de sterke forward Geordie Wudrick net voor seizoensstart zagen vertrekken richting richting Oberliga, haspelden de voorronde van het Belgisch Bekerkampioenschap af met één import. En die bleek een absolute toeverlaat in doel: Ryan Malinowski. De voorbije weken waren de Leuvenaars echter continu op zoek naar een speler uit het buitenland met al wat jaren ervaring om de jonge groep op het ijs bij te staan.

Afbeeldingsresultaat voor Adam logozzo

Leuvens tweede import : Adam Logozzo

Na heel wat zoekwerk, kwamen de verantwoordelijken van Leuven Chiefs bij Adam Logozzo terecht. Deze Italiaanse Canadees groeide op in Woodbridge, Ontario. Als jeugdspeler maakte hij in Toronto het ijs onveilig in GMHL en OJHL. Op zijn 21e trok hij het shirt aan van het universiteitsteam van York en dat voor vier seizoenen.

De 1.91 grote verdediger trok, met zijn Italiaans paspoort, vorig jaar de grote plas over. Spelen deed hij bij Marseille. Aan de Azuurkust scoorde hij als Defense ook negen punten op achttien wedstrijden op het Franse derde niveau.

Op naar de halve finales?

“We waren op zoek naar een ervaren speler die onze jeugdige groep kan bijstaan op het ijs. Met Adam hebben we nu een sterke 26-jarige verdediger erbij. Na zijn Canadese jeugdopleiding en University experience, heeft hij ook al een jaartje in Europa gespeeld. De jongeman heeft net wat trainingen achter de rug bij ons en we zijn tot een akkoord gekomen inzake zijn overgang. Normaal gezien maakt Adam aanstaande zaterdag zijn Chiefs debuut op het Leuvens ijs. Dan staat immers het treffen tegen Antwerp Phantoms op het menu. Een wedstrijd die zal beslissen wie alsnog het vierde ticket voor de Semi-Finals om de Beker van België zal binnenhalen”, aldus Coach Gil Paelinck.

Even helemaal bijgepraat worden voordat de BeNe League van start gaat? Luister dan onze voorbeschouwing:

Previous Donny van Musscher keert per direct terug bij CAIROX HIJS Hokij
Next Podcast: Voorbeschouwing op de BeNe League