Tobie Collard, Mascottes, DEL2 en Cairox Hijs Hokij


HIJS Hokij BeNe League IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

We kennen Cairox Hijs Hokij als een team dat voor de prijzen speelt. Toch vielen ze in de start van het seizoen enigszins tegen. Wat is er ‘aan de hand’ bij de Hagenezen?

Cor: Dat is heel makkelijk te verklaren. Fabian Schotel en Jeffrey Melissant hebben de club om moverende redenen verlaten. Fabian Schotel was gewoon de beste BeNeLeague keeper en met Jeffrey Melissant missen ze in het Haagse een hoop hockey gogme in het team.

Tim: In Amerika noemen ze dat een Stanley Cup hangover. Daar is de periode na het reguliere seizoen natuurlijk wat langer. Ik denk dat dit gewoon een kwestie is van spelers die vertrekken en nieuwe spelers die nog ingepast moeten worden, ofwel het niveau gewoon nog niet hebben. HIJS is een sterke en stabiele club, dus die staan er wel weer als de BeNe League begint.

Ed: Aan de hand is een groot woord. Den Haag heeft de beste speler (in mijn ogen) van het afgelopen seizoen in de BeNe League niet meer in de gelederen; Fabian Schotel. Daarnaast is Jeffrey Melissant naar Nijmegen gegaan en wellicht onderschatten mensen zijn waarde voor elke ploeg. Er zijn ook wat andere spelers gestopt, dus Eimers moet nieuw materiaal inpassen in een team dat vorig seizoen een unieke prestatie leverde.

Tekst gaat onder de video verder

Mensen schreven Heerenveen vorig seizoen ook al af. Echter stonden die ‘gewoon’ in vier finales, maar werden vorig jaar afgetroefd door een team dat beter was. Dat is sport he? Den Haag behoort nog steeds tot de beste ploegen dit seizoen. Geloof me, als er iets is dat Chris Eimers goed kan is het teams smeden en zorgen dat ze conditioneel op orde zijn. Het komt wel weer goed in het Haagse en het is simpelweg ontzettend tof dat de top (steeds) breder wordt qua kanshebbers. Want daar wil je heen!

Tom: Den Haag speelt nog steeds mee om de beker en staat ook zeker op mijn lijstje voor het BeNe League kampioenschap. Het is gewoon zo dat Heerenveen dit seizoen zeer sterk uit de startblokken is gekomen. Ik vind het zelf nog wat te vroeg om te zeggen dat Heerenveen de gedoodverfde winnaar is, het blijft natuurlijk spannend tot het einde om te zien wie de langste adem heeft. Wat Den Haag betreft, ik zie ze sowieso de playoffs halen in wat voor vorm dan ook. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat een eventuele vorm dip aan de Haagse zijde tegen die tijd zeker verholpen is.

Previous Verrijzenis van de Fantomen?
Next Lugano, Bolzano, Rouen en Zurich door naar de play-offs