Geleen deelt keiharde tik uit aan Nijmegen, HYC verslaat Luik in topper

Face-Off IJshockey Beker

Drie bekerduels in Nederland en België, waarbij Geleen de 100% score handhaafde door Nijmegen een pak op de broek te geven, waar Herentals de topper van Luik won in België. Ed Versteeve en Reginald Delmarche blikken terug.

MICROZ EATERS GELEEN – AHOUD DEVILS NIJMEGEN 7-1

Geleen kreeg nog geen tegentreffer tegen de touwen in het bekertoernooi, terwijl Nijmegen vrijdag voor het eerst verloor van Heerenveen. De Gelderse ploeg wilde dat rechtzetten in Glanerbrook, maar kreeg een ongenadig pak slaag van Eaters; 7-1 stond er na 60 minuten ijshockey op het scorebord.

Microz Eaters Geleen AHOUD Devils Nijmenge IJshockey Face-Ooff

Er ontspon zich in de eerste 40 minuten een heerlijk ijshockeygevecht. Twee teams aan elkaar gewaagd, die mannelijk ijshockey speelden. Na een 0-0 eerste ruststand, deelde Nijmegen de eerste tik uit. RJ Reed legde de puck achter Rowan Delil, die na 201 minuten voor het eerst in het net moest vissen. Vier minuten later trok Nick Verschuren de stand weer gelijk voor Geleen. Lars van Sloun deelde een keekie uit namens de gastheren door vlak voor de zoemer de 2-1 voorsprong tegen de netten te jagen.

In het slotstuk zorgde Vadim Gyesbreghs voor ‘die Vorentscheidung’ door de marge op twee te brengen. In de laatste tien minuten zat het vuurwerk van het duel. Een aantal lekkere opstootjes, vier ‘unanswered goals’ van Verschuren (2x), Lukasz Bartak en Glenn Bakx voor Geleen en vlak voor tijd een penalty shot van Levi Houkes van Nijmegen dat door Delil gestopt werd. Nadat de kruitdampen opgetrokken waren stond er 7-1 op het bord.

Assistent-coach Alf Philippen was tevreden na afloop. “Dit seizoen liep het benutten van onze kansen nog niet zo heel goed, ook gisteren niet. Vandaag was dat wel het geval en daar ben ik echt heel tevreden over. Het was een goede team effort in een duel waar op het scherpst van de snede werd gespeeld.”

UNIS FLYERS HEERENVEEN – AMSTERDAM TIGERS 7-0

UNIS Flyers Heerenveen mocht na de zege vrijdag in Nijmegen in de eigen Thialf aan de bak tegen Amsterdam. Bij Tigers is het bekend dat John Versteeg niet naar uitduels afreist dit seizoen.

Al vroeg in het duel bleek Flyers een maatje te groot voor Tigers; de hoofdstedelingen zaten 12 minuten in de strafbank in het eerste deel en keken na 20 minuten ijshockey tegen een 3-0 achterstand aan door Friese treffers van Ronald Wurm, waarvan twee op de powerplay.

Ronald Wurm Unis FLeyers Heerenveen ijshockey face-Off

Het restant van het duel veranderde het spelbeeld nauwelijks. Heerenveen mocht zich één zaak aanrekenen; dat het van de 44 SOG niet meer goals op het bord zette. Daar had de Amsterdamse goalie Jorrit Vos overigens het grootste aandeel in, hij keepte een puike partij, ondanks dat de score opliep naar 7-0 door treffers van Jasper Nordemann, Marco Postma, Pippo Limnell en Kevin Nijland. De Friezen pakten de volle buit dit weekend en dat zal vertrouwen geven voor komende vrijdag tegen HIJS.

ERA RENOMAR HYC – LUIK BULLDOGS 6-4

Na een uitgesponnen verkenningsronde was het Alexandre Bremer die een doorbraak op links van de sterke Nick Rivait kon afronden voor de 0-1. Op het kwartier kon HYC een man meer situatie mooi benutten dankzij de gelijkmaker van Yente Franssen. Nog voor het einde van de eerste periode kwam Bulldogs weer op voorsprong dankzij een mooie treffer van de handige Bryan Henry. Bij aanvang van de tweede periode liet Luik de kans liggen om de voorsprong te verdubbelen op penalty shot. Scoren deed HYC plots vlot met drie doelpunten van Vincent Morgan, Mitch Morgan en Kyle Brothers! Enkel de 23-jarige Henry kon tegenscoren voor de bezoekers. Zo gingen we met een krappe 4-3 stand voor HYC de tweede dweilpauze in.

Herentals Luik Bulldogs IJshockey Face-Off

Halfweg de slotperiode scoorde Captain Mitch Morgan met een snelle counter de vijfde treffer voor Herentals. Na een onbestrafte overtreding ging Ben Vercammen zelf even over tot strafuitvoering en zo kon ie net als Lars Engwegen een tijdje uitblazen op de strafbank. Dat HYC ook shorthanded kan scoren zagen we al eerder dit seizoen. De snelle Mitch Morgan demonstreerde dit met zijn derde goal van de avond. Met een 6-3 voorsprong op vier minuten van het einde leek deze spannende match gespeeld. Bulldogs duwde wel, maar scoren kon enkel nog Michael Distate op powerplay voor de bezoekers. 6-4 winst voor Belgisch kampioen HYC, maar Luik weet dat het met wat preciezer verdedigen beter had kunnen doen.

Aanstaande zaterdag is er al de return in Médiacité en zullen de Bulldogs van coach Paul Vincent dat ook wel willen tonen!