Top drie verliest, Ingolstadt en Krefeld vinden de aansluiting

Face-Off IJshockey DEL

Nadat Cor Machielsen thuis kwam van de NHL Global Series vanuit Gothenburg, kon hij gelijk weer aan de bak voor de DEL. Hij zag op de negende speeldag de top drie, Düsseldorf, Mannheim en Straubing, verliezen. Ingolstadt en Krefeld konden daardoor dichterbij komen.

EHC Red Bull München – ERC Ingolstadt 2-4

Er kwam een leuk feitje naar boven met betrekking tot deze wedstrijd. Het is voor het eerst sinds zeven jaar dat de mannen uit Munchen een thuiswedstrijd verliezen tijdens het Oktoberfest.
Na zes minuten stond de 0-1 voor Ingolstadt. al op het bord door een goal van David Elsner. In het begin van de tweede periode werd het 0-2 door Tyler Kelleher, maar dat duurde nog geen minuutje want Ryan Button prikte gelijk de aansluitingstreffer binnen. Een powerplay goal van Brett Olson bracht de marge weer op twee. Red Bulls zette vijf minuten voor tijd ook via een powerplay goal door Patrick Hager de 3.970 toeschouwers weer op de banken en het slotoffensief werd ingezet. Echter, in de laatste minuut was het de empty netter van Mike Collins die op de laatste dag van het Oktoberfest de eerste paar biertjes voor de fans van München wat zuurder liet smaken.

Düsseldorfer EG – Krefeld Pinguine 3-4 OT

De 9.485 supporters kregen een merkwaardige wedstrijd voorgeschoteld. Na vijfentwintig minuten hadden Chad Costello (via de powerplay), Daniella Pietta en Jordan Caron de 0-3 tussenstand op het bord gezet. In de derde periode leek het wonder van Düsseldorf zich te voltrekken, want achtereenvolgens scoorden Alexander Bartra, Ken-Andre Olimb en Leon Niederbergen. Echter, in de overtime was het Pietta met zijn tweede van de dag die de game winning goal binnen schoot.

Pinguins Bremerhaven – Grizzlys Wolfsburg 4-3

Ook hier een opmerkelijke wedstrijd, want binnen vijfentwintig minuten stond het 4-0 voor de Pinguins door goals van Justin Feser, Cory Quirk, Jan Urbas en Chad Nehring. Nadat Marcel Ohmann in de slotfase van de tweede periode de 4-1 aantekende, was er nog niet veel aan de hand. Pas toen Christoph Hohenleitner en Gerrit Fauser de stand binnen de vijftig minuten op 4-3 brachten, was er toch even sprake van paniek bij de mannen uit Bremerhaven. Het was aan de Tjechische goalie Tomás Pöpperle te danken dat de winstpunten in Noord-Duitsland bleven, want de schotenverhouding in de derde periode was drie tegen twaalf.

Eisbären Berlin – Adler Mannheim 4-1

De goalie van Berlijn maakte vandaag het verschil. Vijftig keer schoot Mannheim op de goal van de Canadese goalie Kevin Poulin en hij werd maar één keer gepasseerd; dat was door Matthias Plachta. Berlijn stond toen op een 2-0 voorsprong door twee powerplay goals van James Shepperd en Micki DuPont. Vrij snel na de aansluitingstreffer waren het goals van Jamie MacQueen en Brendan Renford, die beide in dezelfde minuut scoorden. De 4-1 eindstand was ietwat geflatteerd.

Kölner Haie – Schwenninger Wild Wings 3-1

Sinds Connor McDavid zich in Köln op het ijs heeft vertoond, zijn de mannen uit diezelfde stad aan een opmars bezig. De Haie melden zich ondertussen in de subtop. Door twee snelle goals binnen de vijf minuten door Pascal Zerressen en Sebastian Uvira is de zege eigenlijk niet meer in gevaar gekomen. Toen Felix Schutz met een shorthanded goal in het begin van periode twee scoorde, leek het pleit beslecht. De treffer van Anthony Rech voor de Wild Wings in minuut 49 was puur nog voor de statistieken.

Iserlohn Roosters – Augsburger Panther 6-7

Twee Canadese spelers waren er op het ijs, die vier punten scoorden in deze wedstrijd. Voor de Roosters was dat Jonatham Matsumoto met twee goals en twee assists en voor Augsburg was dat Adam Payerl met een goal en drie assists. De mannen uit Augsburg hebben de hele wedstrijd niet achter gestaan en de game winning goal was van Payerl.

Straubing Tigers – Thomas Sabo Ice Tigers 3-7

Sinds de trainerswissel zijn de mannen uit Nürnberg stukken trefzekerder. Ook deze speelronde waren ze weer goed voor maar liefst zeven treffers. Leo Pfoderl en Phillipe Dupuis hadden beiden twee goals en een assist. Jason Bast scoorde twee treffers.

Previous Geleen deelt keiharde tik uit aan Nijmegen, HYC verslaat Luik in topper
Next Sprong show: Point-per-game ondanks gebrek aan minuten