Tilburg Trappers geen voer voor Rostock Piranhas: 5-2


Met drie man meer beschikbaar dan afgelopen vrijdag speelde Trappers vandaag tegen Rostock Piranhas. Boet van Gestel is weer terug na zijn schorsing van vier wedstrijden. Ook Jacobs Tijn en Ninho Hessels waren er weer bij. Ruud Leeuwesteijn stond deze wedstrijd op goal voor Trappers. Cindy Scheffers praat jullie bij.

Dominant

De eerste periode kreeg Trappers veel kansen, waarvan er één werd benut in de tiende minuut. Danny Stempher soleerde langs de Duitse defensie en weet de puck langs Piranhas goalie Jakub Urbisch binnen te kogelen. De puck was in de eerste periode voornamelijk op de Duitse helft te vinden. Opvallend was dat de referee veel toeliet, want zowel Trappers als Piranhas kregen geen penalties. Trappers domineert in deze fase en dus wordt de Duitse goalie stevig aan het werk gezet. Urbisch levert een prima prestatie en ziet uiteindelijk maar één puck langs gaan. Met 1-0 gaan de twee teams het ijs af.

Trappers Piranhas Face-Off IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Shorthanded goals

In de eerste minuten van het middenstuk ontstaat er een knokpartijtje tussen Floris van Elten en Thomas Voronov. De Tilburger legt het af, krijgt zes minuten straf, waar Voronov er zestien ontvangt. Piranhas goalie Urbisch keert opnieuw veel doelpogingen, maar in de 35e minuut is het opnieuw raak voor Trappers. Danny Stempher maakt met zijn achtste van het seizoen de 2-0.

Niet lang daarna komt Trappers via Reno de Hondt op de strafbank terecht, maar weet Trappers niet één, maar twee (!) shorthanded goals te maken. Ivy van den Heuvel en Ryan Collier weten het rubber langs de Duitse goalie te schieten. Met 4-0 op het scoreboard zoeken de mannen de kleedkamers op.

Trappers Piranhas Face-Off IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Hongerige Piranhas

Vastberaden om iets terug te doen start Rostock sterk aan de derde periode. Al snel volgt dan ook de 4-1 en niet veel later vliegt de puck voor de tweede keer langs goalie Ruud Leeuwesteijn. Het is aanpoten voor Trappers als de score 4-2 is. Na een matige start van het slotstuk, weet Trappers zich te herpakken. In de 51e minuut zet Jordy Verkiel de Brabanders weer op een veilige marge van drie. Met een 5-2 overwinning kan Tilburg tevreden het ijs afstappen en op naar komende vrijdag wanneer het listige uitduel tegen Hannover Scorpions op de rol staat.

Previous Antwerp Phantoms als underdog in de Belgische Bekercompetitie?
Next Geleen deelt keiharde tik uit aan Nijmegen, HYC verslaat Luik in topper