Dure nederlagen voor koplopers Düsseldorf en Mannheim

Face-Off IJshockey DEL

Gisteravond werd er weer een mooie speelronde afgewerkt bij onze Oosterburen. Koplopers Düsseldorf en Mannheim gingen onderuit. Opvallend: De helft van de duels had extra tijd of shootouts nodig om een winnaar aan te wijzen. Ed Versteeve praat jou bij.

Schwenninger Wild Wings – Eisbären Berlin 0-1 SO

Een close game tussen Schwenninger Wild Wings en Eisbären Berlin. De bezoekers hadden de punten hard nodig na een slechte start in de competitie, terwijl Wild Wings juist aan wilde haken bij Berlijn. Beide goalies hielden de netten schoon na 60 minunten ijshockey én na overtime. Florian Kettemer werd de held voor Berlijn door in shootouts de zege over de streep te trekken voor de bezoekers.

Adler Mannheim – EHC Red Bull München 4-5 SO

Stuivertje wisselen; dat was het duel tussen Mannheim en München. Beide teams maakten er een heerlijke pot ijshockey van in de SAP Arena voor ruim 11000 toeschouwers. Mannheim nam de leiding via Garrett Festerling, maar kort daarna tekende Jason Jaffray voor de gelijkmaker. 2-1, 2-3, 4-3 kwam er op de borden als tussenstand, maar tien minuten voor tijd bracht Frank Mauer het evenwicht weer terug. Overtime leverde geen winnaar op en dus moesten shootouts de beslissing brengen. Daarin bracht opnieuw Frank Mauer de beslissing voor Red Bull.

ERC Ingolstadt – Augsburger Panther 1-3

Augsburg deed prima zaken door de punten mee te nemen bij Ingolstadt. Het publiek had amper een slok van het pilsje genomen of de bezoekers stonden al op 0-1 via Simon Sezemsky. Amper acht minuten verder verdubbelde Augsburg de marge door een treffer van Adam PayerlDavid Elsner bracht de spanning na 23 minuten terug, maar de laatste treffer viel halverwege het duel via Patrick PcNeill.

Krefeld Pinguine – Straubing Tigers 2-3 OT

Krefeld verzuimde de koppositie over te nemen van DEG, want het kwam niet tot winst tegen Straubing Tigers. Het topaffiche van de dag tussen de nummers twee en drie werd in overtime beslist. Na een kwartier spelen stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong door treffers van Marco Pfleger en Steven Seigo. In het middenstuk werd de achterstand door Krefeld weggepoetst door Chad Costello en Jacob Berglund. De beslissing viel -ook hier- in overtime; TJ Mulock was na 68 tellen de gevierde man voor Tigers.

Grizzlys Wolfsburg – Düsseldorfer EG 4-3

Laagvlieger Wolfsburg verraste koploper Düsseldorf door met 4-3 in eigen huis te winnen. Halverwege het duel leidden de bezoekers met 1-2, maar daarna ging het mis voor DEG. Drie treffers op rij voor Wolfsburg van Weiss, Likens en Fauser deden het duel kantelen. Alexander Barta bracht vijf minuten voor tijd nog de hoop terug, maar het slotoffensief leverde niet de gewenste gelijkmaker op. Wolfsburg boekte de tweede overwinning van het seizoen, waar Düsseldorf ondanks de nederlaag wel aan kop blijft.

THOMAS SABO Ice Tigers – Kölner Haie 2-3

Na een midweeks uitstapje tegen Edmonton Oilers, was het nu weer business as usual voor Kölner Haie. Op bezoek bij Ice Tigers werd een 3-2 zege geboekt. Na ruim een half uur spelen zat de zege al in de tas voor Keulen. William Acton maakte er vlak voor tijd nog 2-3 van, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet.