Edmonton Oilers verslaat Kölner Haie in Keulen

NHL Global Series Cologne

Cor Machielsen en Tim Gerth waren bij de NHL Global Series te Keulen voor de laatste oefenwedstrijd van de Edmonton Oilers tegen de Kölner Haie. Een prachtige dag voor de ijshockey liefhebbers.

Duitse start

Na een wervelende pregame show in de Lanxess Arena startte de wedstrijd. De Oilers hadden een groot overwicht op de Kölner Haie maar dat was enigzins te verwachten. De stand was na twintig minuten echter ‘pas’ 1-0 in het voordeel van de Oilers door een Duitse goal. De assist kwam van Leon Draisattl op Tobias Rieder dus de Duitse niet OIlers toeschouwers juichte toch voor deze geheel Duitse goal.

De Oilers hadden zes grote kansen in hun enige powerplay maar de Duitse goalie Gustav Wesslau hield stand. In de twee powerplays die de Kölner Haie hadden kwamen ze tot één schot, en in totaal drie, terwijl de Oilers er dertien tegenover stelden.

Powerplay

In periode twee kwam de stand na twee minuten op 1-1 door een goal van Jason Akeson. Een powerplay goal van Milan Lucic zorgde er voor dat de Oilers weer op voorsprong kwamen. Wederom vele kansen voor de Oilers maar de backup goalie Hannibal Weitzmann, had een paar fantastische reddingen in huis. Wederom dertien shots on goal voor de Oilers en acht voor de mannen uit Keulen.

Venijn in de staart

De Haie maakten gelijk in de vijfenveertigste minuut via Moritz Muller, echter konden de Duitse fans er niet lang van genieten want amper twintig seconden later lag de puck weer in het Keulse doel door Ty Rattie. Een powerplay goal van de Haie door Ben Hanowski zorgde voor de gelijke stand van 3-3 in minuut 53. De Oilers mochten nog van geluk spreken dat het tot een overtime kwam, want de laatste twee minuten kwamen ze niet meer onder de druk uit van de de thuisploeg.

Maar als de Oilers in overtime gaan, dan kun je het eigenlijk al een beetje invullen. Connor McDavid is vaak beslissend, zo ook deze wedstrijd. Dit keer met de assist op Ryan Strome die de winnende treffer kon aantekenen.

Na afloop nam Tim Gerth  een scrum interview af met Connor McDavid en matchwinner Ryan Strome.

Previous NHL preview: Gaat Washington Capitals voor de repeat?
Next TWINTIG duels schorsing en $1.260.162 boete voor Tom Wilson (Washington)