NHL preview: Gaat Washington Capitals voor de repeat?


Washington Capitals

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in  de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Sven van der Oost laat zijn licht schijnen op Washington Capitals.

Afgelopen seizoen

Er zijn weinig woorden nodig om het afgelopen jaar van de Capitals te omschrijven. Soms zeggen beelden meer dan duizenden woorden.

Aangetrokken en vertrokken

Er werd afgelopen zomer weinig veranderd aan de selectie. Alleen tweede goalie Philip Grubauer en de ervaren defence Brooks Orpik vertrokken naar Colorado Avalanche. Hier werd een 2nd round pick voor terug ontvangen. De Caps hebben een gebalanceerde selectie waar een goede mix is tussen ervaring en jeugd. Een selectie die nu dus ook weet wat winnen is.

Vooruitblik

Na een succesvol seizoen is het altijd lastig hoe een ploeg weer voor de dag komt in het nieuwe seizoen. Is de honger naar meer prijzen aanwezig of zijn spelers verzadigd? Washington Capitals heeft een ploeg waarvan ik denk dat ze voor de eerste optie zullen gaan. En er loopt ook genoeg kwaliteit rond om nogmaals het eremetaal binnen te slepen. Met Braden Holtby hebben de Caps een van de beste goalies van de NHL tussen de pipes. En als Ovi een wedstrijdje niet scoort zijn er altijd nog TJ Oshie en Evgeny Kuznetsov die er ook wel wat van kunnen.

Keep an eye on

Hij heeft bijna de gehele zomer doorgebracht met de Stanley Cup. Op elke foto die we afgelopen zomer zagen stond Alexander Ovechkin met de beker in zijn handen. Het was de Captain gegund. Bijna de hele ijshockeywereld heeft een zwak voor deze man. Keihard werken, altijd voorop gaan in de strijd en belangrijk zijn voor het team. Beter kunnen we Ovi niet omschrijven. Veruit de meest gevaarlijke speler van de Caps.

bron: YouTube

Voorspelling

Washington gaat gewoon weer meedoen om de Stanley Cup. De selectie is intact gehouden en de spelers weten wat er gevraagd wordt om de Stanley Cup binnen te halen. Een selectie dat zo barst van de kwaliteiten als de Capitals dat bezitten is altijd een kanshebber. Nu de ‘vloek’ van het uitgeschakeld worden in de eerste of tweede ronde playoffs er af is kan de ploeg weer all-in gaan.

Previous BREAK! DANIEL SPRONG OP ROSTER BIJ PITTSBURGH PENGUINS
Next Edmonton Oilers verslaat Kölner Haie in Keulen