TWINTIG duels schorsing en $1.260.162 boete voor Tom Wilson (Washington)


Tom Wilson

Tom Wilson van Washington Capitals stond vannacht niet op het ijs tijdens de home opener van zijn ploeg tegen Boston Bruins. De aanvaller is voor liefst 20 duels geschorst en kreeg daarnaast een boete van ruim een miljoen dollar. De reden? Een smerige check to the head op Oskar Sundqvist in de friendly tegen St Louis Blues. Wilson mocht wel opdraven voor de Stanley Cup ceremonie van zijn ploeg voor aanvang van het duel tegen Boston Bruins.

Tom Wilson

REPEATED OFFENDER

Tom Wilson is niet voor het eerst ‘in opspraak’ en dat is de reden waarom de NHL nu keihard ingegrepen heeft richting Wilson. Voor de vierde keer in amper 100 wedstrijden ging hij de fout in, waarbij zijn laatste schorsing slechts zestien duels geleden was. De league rekent het hem zwaar aan dat hij zijn check op het hoofd van Sundqvist afmaakte en niet op het lichaam van de Blues speler.

Wilson kan 21 november op zijn kalender omcirkelen; dat is de datum dat zijn schorsing erop zit. De Caps nemen het dan in eigen huis op tegen Chicago Blackhawks. De regerend kampioen had geen last dat het zonder de aanvaller speelde; tijdens de home opener werd Boston Bruins met maar liefst 7-0 aan de kant gezet.

De NHL legt de schorsing aan de hand van een gedetailleerde video uit:

Previous Edmonton Oilers verslaat Kölner Haie in Keulen
Next Keulen overtuigt NHL: Meer wedstrijden in Duitsland en misschien ook Nederland?