Geleen ongeslagen koploper, Luik en Herentals nemen afstand

Face-Off IJshockey Beker

Vijf duels gisteren in de bekertoernooien van beide landen, waarbij vooral de uitslagen in Amsterdam en bij Antwerp voor een frons in de wenkbrauw kunnen zorgen. Reginald Delmarche en Ed Versteeve praten je bij.

AMSTERDAM TIGERS – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 3-2

Het toekomstteam van Trappers heeft gisteren bijna gestunt in het bekertoernooi. De Brabanders kwamen tot twee maal toe op voorsprong, maar zagen Amsterdam Tigers toch met de punten wegstappen. De beslissing viel ruim drie minuten voor tijd.

Tigers Amsterdam Face-Off IJshockey BeNe League

Joonas Steeno en Nikita Kamshev zetten de bezoekers op 0-1 en 1-2, maar John Versteeg en Ivan Muso herstelden het evenwicht. Donny Pohlman zorgde drie minuten voor het einde voor de winnende treffer van Tigers, maar de jonkies van Trappers konden zich de morele winnaar van het duel noemen.

ZOETERMEER PANTERS – MICROZ EATERS GELEEN 0-3

Zoetermeer Panters en Microz Eaters Geleen moesten allebei winnen; Zoetermeer om de eerste punten op de teller te zetten, Geleen om de koppositie te pakken en de concurrenten voor te blijven.

Geleen won verdiend in de Silverdome, alhoewel Panters zich kranig weerde. Na drie minuten had Nick Verschuren de openingstreffer al op zijn naam staan, waarna Lukasz Bartak de overige treffers voor zijn rekening nam. Zeker de derde treffer, waarin hij samen met Lars van Sloun de defensie en de goalie passeerde, was van grote schoonheid. Voor Panters lijkt het bekeravontuur inmiddels ’tern einde’, waar Geleen de koppositie pakte. Dat deed het overigens met de derde shutout op rij.

Ed Versteeve praatte na met de man van de twee treffers aan Limburgse zijde: Lukasz Bartak

LUIK BULLDOGS – TURNHOUT TIGERS 15-4

In de eerste minuut zette de Alex Bremer de thuisploeg al op voorsprong. Het was toch even schrikken toen routinier Alexander Verherstraeten zijn nieuwe team, Turnhout Tigers, tijdens een powerplay weer op gelijke hoogte bracht. Cheyne Matheson, Akim Ramoul en Lars Engwegen maakten er snel 4-1 van. De bezoekers van coach Ricardo Muller gaven zich nog niet helemaal gewonnen. Een tweede treffer, weer in een man meer situatie, voor Turnhout werd aangetekend door Lorenz Luyckx na een kwartier spelen. Nog voor de ref de eerste periode affloot, hadden Bryan Henry en weer Ramoul er echter al 6-2 van gemaakt.

Smoke Eaters 50 jaar Geleen Luik Bulldogs BeNe League IJshockey Face-Off

Na de dweilpauze maakte Matheson zijn tweede van de avond en ook Michael Distate, Nick Rivait en Ax L Milpas troffen raak voor de Luikenaars. Tussendoor scoorde Thomas Vekemans de derde goal voor de Kempense bezoekers. De 300 toeschouwers zagen in de derde periode nog vijf Luikse treffers (Limburger Ramoul met zijn derde, Milpas nogmaals, Andy Kolodziejczyk en twee netters van Yoren De Smet) en ook nog eentje van Tijger Kay Van Mechelen. Eindstand 15-4; voor Luik een leuke opwarmer voor de topper op zondag in Herentals.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ERA RENOMAR HYC 3-8

Een gehavend Golden Sharks heeft niet kunnen stunten tegen Belgisch Kampioen HYC. Na tien minuten stond er al een 0-3 op het scorebord. Treffers van Preston Shupe, Kyle Brothers en Ben Vercammen legden de krachtverhoudingen snel bloot. In de tweede periode kon Golden Shark topscorer Martin Vachal twee maal HYC goalie Arne Waumans verslaan. De Morgan Brothers, Vinnie en Mitch, zorgden met hun beide treffers dat de drie doelpuntenkloof behouden bleef.

Bij aanvang van de slotperiode kon Mechelen-verdediger Jakub Huyghe de derde goal puik voor zijn Golden Sharks scoren. Ondanks een gemist penalty-shot voor ERA Renomar konden alweer Vince Morgan, broer Mitch Morgan en Canadees Shupe de rood-witte brigade naar een vlotte 3-8 winst leiden. Met vier zeges op vier wedstrijden heeft HYC coach Jeff Van Iersel geen reden tot klagen. Voor Mechelen is het duidelijk dat, zonder de geblesseerde Jordan Steger en enkele jongens die op halve kracht spelen, het moeilijk punten is. Deze vrije zondag is dan ook welkom voor de troepen van coach Jesse Raekelboom.

ANTWERP PHANTOMS – CHIEFS LEUVEN 3-2 SO

Na een hele verkenningsronde waarin enkel de tellers van strafminuten aan het werk gezet werden, was het na een kwartier eindelijk tijd om ook de netten te doen trillen. Ondanks een man minder op het ijs, was het thuisploeg Antwerp dat op voorsprong kwam. Verse aanwinst Ryan Widmar opende de score. Halfweg de tweede periode was het Ben Van den Bogaert die deze voorsprong mooi verdubbelde naar 2-0. Maar nog voor de tweede dweilpauze kon Ben Boute de achterstand van de Leuvenaars halveren na een uitgesponnen aanval. Met 2-1 de derde periode in en de tellerstand bleef ongewijzigd.

Bij aanvang van de slotminuut nam Leuven een Time Out. Tijd om de alles of niets te bespreken. Met nog 23 wedstrijdseconden te gaan moest Antwerpenaar Kevin De Winter de strafbank op. Leuven goalie Ryan Malinowski werd bovendien nog ingeruild voor een extra aanvaller. Zo moest Antwerp met z’n vieren tegen Leuven, met zes spelers maar geen goalie, zien de krappe voorsprong te behouden. Na amper vier seconden was het echter al raak voor de Brabanders: Dean Thurura scoorde de lang bevochten gelijkmaker eindelijk voorbij de sterk keepende Mike Jansen. De vijf minuten overtime zorgde niet voor afscheiding en zo moesten penalty shots voor de beslissing zorgen in deze emotierijke wedstrijd.

Ook hier blonken beide goalies weer uit. Tot Patrick Van Noten Jr. dan toch de puck tegen de netten kon duwen. Krappe maar knappe winst voor Phantoms dat zo over Leuven naar de vierde plek in de bekercompetitie wipt!