Eerste nederlaag Tilburg Trappers in Leipzig na overtime

Op papier zag het er voor de ploeg uit Tilburg eenvoudig uit. Toch leed Trappers de eerste nederlaag na overtime tegen EXA Icefighters Leipzig met 3-2. Graeme McTaggart praat jullie bij.

Eerste treffer De Hondt

Tilburg Trappers -zonder zeven afwezige spelers-, begon vol goede moed aan de eerste periode. Amper anderhalve minuut na de puckdrop, scoorde Daniel Volynec de 1-0. Daarna kreeg Tilburg Trappers een aantal straffen te verduren waardoor het lastig was druk te zetten. Een halve minuut voor de eerste dweilpauze werd de gelijkmaker binnengeschoten. Reno De Hondt noteerde zijn eerste treffer van dit seizoen. Vervolgens zochten beide teams met evenveel SOG en treffers de kleedkamers op.

STRAFFEN VOLDOENDE

In de tweede periode had Trappers afstand moeten nemen van het thuisspelende team. Net als in de eerste periode bleef in de tweede periode de strafbank van de Icefighters leeg, terwijl de strafbank van Tilburg wel warm werd gehouden. Na een doelpuntloze tweede periode ging de zoemer, ondanks dat de Brabanders meer schoten op het Duitse doel afvuurden.

Weer Vogelaar

Tilburg Trappers besefte dat het in de derde periode er alles aan moest doen om de overwinning over de streep te trekken. Na zes minuten kwam Leipzig wederom op voorsprong, nadat Marvin Miethke de 2-1 maakte . Uiteindelijk was het  Giovanni Vogelaar die Tilburg vijf minuten voor tijd op de been hield. Na 60 minuten ijshockey was er in het nieuwe onderkomen van EXA Icefighters geen winnaar.

STRAF KOST ZEGE

Na drie minuten in overtime mocht Max Hermens richting de strafbank. Een minuut later was de nederlaag van Trappers een feit. De Fin Antti Paavilainen zorgde voor vreugde op de Duitse tribunes met de winnende treffer.

Zondag speelt Tilburg Trappers thuis en krijgt het Rostock Piranhas op bezoek. Het is voor Bo Subr te hopen dat er een aantal spelers de ziekenboeg kunnen verlaten. De thuiswedstrijd tegen Rostock Piranhas kan zomaar lastig worden. In ieder geval zal Boet Van Gestel weer spelen na vier wedstrijden schorsing.