Heerenveen wint topper in Nijmegen, Den Haag wint streekderby


Face-Off IJshockey Beker

Twee duels in het Nederlandse bekertoernooi vrijdagavond. Nijmegen leed de eerste nederlaag door in eigen huis onderuit te gaan tegen Heerenveen en Den Haag won de Haagse streekderby van Zoetermeer.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – UNIS FLYERS HEERENVEEN 2-5

De Friezen gingen prima van start in het Triavium. De thuisploeg kon tot vlak voor het einde van de eerste periode  behoorlijk mee met Heerenveen, totdat Tony Demelinne en Jasper Nordemann binnen enkele minuten 0-2 op het scorebord zetten. Direct vroeg Devils-coachAlexander Jacobs een time-out aan Levi Houkes er in de laatste seconden voor zorgde dat er met 1-2 de kleedkamer ingestapt kon worden.

Devils Flyers BeNe League IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

SLORDIG

Direct aan het begin van het middenstuk wist R.J Reed de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Nijmegen werd  afgestraft voor slordige verdedigingsfouten; Tony Demelinne en Ronald Wurm legden de puck vakkundig achter Deniz Mollen, zodat Unis Flyers Heerenveen een marge van twee hadden.

Devils Flyers BeNe League IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

TERECHT WINST

Het tempo van de Friezen lag ook in de derde periode erg hoog, waardoor de Nijmegenaren het zeer moeilijk hadden. Devils kon niet aanpikken en de Friezen liepen verder weg; Ronald Wurm zette de 2-5 eindstand eindstand op het bord. Een domper voor Ahoud Devils Nijmegen, maar op de zege viel niets af te dingen.

CAIROX HIJS HOKIJ – ZOETERMEER PANTERS 7-3

In de Haagse streekderby was HIJS met 7-3 te sterk voor Zoetermeer Panters. De thuisploeg was de betere, maar verzilverde de kansen niet. Nadat de ploeg via Maurice van der Schuit op voorsprong was gekomen, maakte Valentijn Scheffe de gelijkmaker.

CAIROX HIJS Hokij Zoetermeer Panters Ijshockey
Foto: Robert Bos

Daarna liep Den Haag weg naar 6-1, onder meer door twee treffers van Oliver Pataky, voordat Zoetermeer met twee snelle treffers de marge naar drie terugbrachten. Het slotakkoord was voor HIJS, dat via Mike Verschuren de 7-3 eindstand op de borden zette. Zoetermeer staat in het bekertoernooi nog met lege handen, terwijl Den Haag voor het eerst het zoet van de zege mocht proeven.

STAND BEKERTOERNOOI

  Team GP W L OTW OTL GD PTS
1 Microz Eaters Geleen 2 2 0 0 0 +15 6
2 AHOUD Devils Nijmegen 3 2 1 0 0 +16 6
3 Unis Flyers Heerenveen 1 1 0 0 0 +3 3
4 CAIROX HIJS Hokij 2 1 1 0 0 +1 3
5 Amsterdam Tigers 2 1 1 0 0 -4 3
6 Zoetermeer Panters 2 0 2 0 0 -5 0
7 Trappers Toekomst 2 0 2 0 0 -26 0
Previous Düsseldorf weer sterk, herstel München, Iserlohn speelt Jeckell en Hyde
Next Eerste nederlaag Tilburg Trappers in Leipzig na overtime