Düsseldorf weer sterk, herstel München, Iserlohn speelt Jeckell en Hyde

Face-Off IJshockey DEL

Een midweeks programma was er in de DEL waarbij Iserlohn en Mannheim twee keer acte de présence moesten geven. Cor Machielsen zag een Jeckell en Hyde act van Iserlohn, een herstel van de Red Bulls München en Düsseldorf gaat gewoon door met winnen.

Adler Mannheim – Iserlohn Roosters 6-2

De Roosters lukt het maar niet om buitenshuis punten te pakken. Ook op bezoek in Mannheim ging het na de eerste twintig minuten weer de mist in. Konden ze na periode één de stand nog op 1-1 houden door goals van Phil Hungerecker voor Mannheim en Anthony Camara voor Iserlohn. Na de tweede twintig minuten was de stand al 4-1. Nicolas Krammer, Joonas Lehtivuori en een powerplay goal van David Wolf zorgde in de laatste vijf minuten van de tweede periode het verschil. Wederom Wolf en Chad Kolarik zorgden nog voor nummer vijf en zes van Mannheim, waarna in de laatste minuut Michael Clarke de tweede van Iserlohn binnen kon tikken.

Düsseldorfer EG – Eisbären Berlin 5-1

De koploper blijft gewoon wederom koploper want DEG haalde weer goed uit. Al zag er dat na de eerste periode niet naar uit, want de mannen uit Berlijn hadden in de eerste periode na vier minuten al de 0-1 binnen liggen door een fraaie treffer van Jason Jaspers. Twee powerplay goals van Braden Pimm en Philip Gogulla en een equal strength goal door Lukas Laub in een tijdsbestek van vijf minuten zorgde halverwege in de tweede periode voor een tussenstand van 3-1. De Eisbären konden ook in de derde periode niet terug slaan en DEG bouwde met goals van Jaedon Deschenau en Patrick Buzas de score uit naar 5-1.

Thomas Sabo Ice Tigers – EHC Red Bull München 1-4

Na een klein dipje (Oktoberfest?) van de Red Bulls kwam de burenruzie misschien wel op het juiste moment. Een snelle powerplay goal van Yannic Seidenberg, en een goal van Trevor Parkes zette de Bulls al snel op een 0-2 voorsprong in de eerste periode. Na 23 minuten was het Brandon Buck met de aansluitingstreffer, maar 21 seconden later was het al weer een marge van twee door de 1-3 via Keith Aulie. Hoezeer Tigers het ook probeerde goalie Danny Aus den Birken was een sta in de weg en de empty netter van John Mitchell in de slotminuut was puur nog voor de statistieken.

Iserlohn Roosters – Pinguins Bremerhaven 4-2

In eigen huis is er iets wat de Roosters tot grotere hoogte kan brengen. De 3.682 toeschouwers kregen een wedstrijd voorgeschoteld die Iserlohn qua statistieken eigenlijk niet had mogen winnen. De Pinguins schoten maar liefst veertig keer op de goal van de Deense goalie Sebastian Dahm maar die wist dus 38 keer te redden. Rylan Schwartz zette met een shorthanded goal de 0-1 op het bord. Marko Friedrich mocht via een penalty shot aanleggen voor de 1-1 en klopte Pinguins goalie Tomas Popperle waarmee de tussenstand na twintig minuten was bereikt. Travis Turnbull zette de Roosters op 2-1 na 33 minuten. Via een powerplay goal in het begin van de derde periode was het Dylan Yeo die de voorsprong uitbouwde naar 3-1. Mark Zengerle maakte na 47 minuten nog de aansluitingstreffer maar het slotakkoord was voor de thuisploeg met de 4-2 door Anthony Camara.

Straubing Tigers – Schwenninger Wild Wings 2-1

Een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Straubing net iets meer shots on goal had dan de Wild Wings met dertig om vierentwintig. Mirko Hofflin scoorde al vroeg de 0-1 voor de Wild Wings maar  Jeremy Williams zette de Tigers aan het eind van periode op 1-1. Thomas Brandl zorgde na 33 minuten al voor de eindstand met de 2-1.

ERC Ingolstadt – Grizzlys Wolfsburg 2-1 OT

Dat Wolfsburg het tot de overtime kon rekken was alleen maar te danken aan de Amerikaanse goalie Jerry Kuhn, want de statistieken waren ruim in het voordeel van de ERC met 31 schoten op goal tegen maar vijftien van de Grizzlys. Na zes minuten lag de puck al in het doel via Spencer Machacek die daarmee de 0-1 op het bord zette. Een powerplay goal van Tyler Kelleher betekende halverwege de wedstrijd 1-1. De overtime hero werd Jerry D’Amigo, door drie seconden voor tijd de winnende treffer te maken.

Pinguins Bremerhaven – Augsburger Panther 4-0

Een mooie shutout voor de goalie van Bremerhaven. Tomas Popperle wist alle 24 schoten van de Panthers te stoppen. De Pinguins bouwden de score mooi op met een powerplay goal in de eerste periode door Mike Hoeffel. In de tweede periode werd de eindstand al bereikt door snelle goals van Kevin Lavallee, Cory Quirk en wederom Mike Hoeffel.

Previous ANALYSE: Sprong op de vierde lijn bij Pittsburgh; zorgen of kansen?