Start bekercompetitie, pre-season in de NHL, Karlsson en Tilburg Trappers


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Dit weekend zijn de teams van de BeNe-League weer officieel van start gegaan. Welk team heeft volgens jullie het meest verrast in het prille bekerseizoen?

Cindy: Unis Flyers heeft mij positief verrast bij de strijd om de Ron Berteling Schaal. Ze waren duidelijk sterker dan tegenstander Cairox Hijs Hokij. Ook Ahoud Devils Nijmegen is dit seizoen enorm sterk van start gegaan. Zowel Heerenveen als Nijmegen zie ik als een mogelijke nummer één van de competitie. Echter, Tilburg Trappers Toekomstteam heeft mij toch wel het meest verrast in negatieve zin. 27 goals tegen in twee wedstrijden, dat roept toch wel veel vraagtekens op. Enorm jammer hoe alles daar loopt.

Oscar: Den Haag heeft mij tot nu toe het meest verrast na de nederlagen tegen Heerenveen tijdens de Ron Berteling Schaal en zaterdagavond thuis tegen Nijmegen. Blijkbaar hebben de Hagenezen nog niet de juiste vorm gevonden van afgelopen seizoen.  Nijmegen heeft bij de start van de bekercompetitie goede zaken gedaan: alle twee de wedstrijden gewonnen van afgelopen weekeind. Ik denk ook dat we nog veel van de Ahoud Devils gaan horen en dan met name van de nieuwe Canadese speler R.J. Reed.

Luciano: Het verraste mij dat Cairox Hijs Hokij in de Ron Berteling schaal totaal nog niet klaar leek te zijn voor het nieuwe seizoen. Spelers die elkaar niet vonden op het ijs, de manier waarop Unis Flyers Heerenveen in vooral de eerste periode totaal geen tegenstand had van de Hagenezen en spelers die naar mijn idee de nieuwe lijnen nog niet door leken te hebben. Als ik een voorspelling zou mogen doen, ga ik er ook vanuit dat Heerenveen dit jaar één of meer prijzen gaat pakken. De Friezen hebben een ploeg die goed op elkaar ingespeeld is, een ploeg die ook heel graag wil en naar mijn mening ook een ploeg die het kan. Maar ook Nijmegen zou door alle aankopen en uitgesproken ambitie wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien.

Sven: Nijmegen en Den Haag hebben me beiden verrast. Nijmegen in positieve zin, Den Haag in negatieve zin. In Nijmegen zijn er dit jaar hoge ambities uitgesproken na het versterken van de selectie. Dan is het natuurlijk altijd vraag hoe zoiets uitpakt. We hebben er nog maar één weekend opzitten dus conclusies zijn nog niet te trekken, maar de ploeg zag er erg goed uit in Den Haag. De breedte van de groep werkt perfect door op het ijs. In diezelfde wedstrijd viel ook op dat Cairox Hijs Hokij er nog niet klaar voor is om het huzarenstukje van vorig jaar te herhalen. Scherpte ontbrak en dat is (na de RBS) al het tweede weekend op rij. Werk aan de winkel daar dus.

Previous Ex-Trapper Dale Weise on waivers gezet door Philadelphia Flyers
Next Trappers boekt eenvoudige overwinning tegen Preussen Berlin