Trappers boekt eenvoudige overwinning tegen Preussen Berlin

Na een zes punten weekend mocht Tilburg Trappers 700km afreizen naar de Duitse hoofdstad. De Trappers ontmoette ECC Preussen Berlin in de Erika Heß Eisstadion waar het team uit Berlijn noodgewongen naar moest uitwijken. Vanwege lekkages in het dak en gaten in het ijs heeft Preussen Berlin tijdelijk een andere thuisbasis gevonden. Tevens nam ECC Preusen Berlin de dag voor de wedstrijd tegen het team uit Tilburg, afscheid van vier spelers. Na een eenvoudige overwinning op ECC Preussen Berlin mocht Tilburg Trappers met 3-7 de terugreis maken.  Graeme McTaggart blikt terug.

Leeuwesteijn starting goalie

Op een steenworp afstand van de Brandenburger Tor stonden zowel de hekkensluiter als de koploper van de Oberliga Nord tegenover elkaar. Gisteren kreeg Ruud Leeuwesteijn weer eens de start. Al na zes minuten kwam Preussen op 1-0; een treffer die de Berlijnse supporters hoop op een goede avond gaf. Een minuut later lieten de Tilburgers weten niet voor niets te zijn afgereisd richting Berlijn. Max Hermens zorgde voor de gelijkmaker op aangeven van Kilian Van Gorp. Vijf minuten later was Alexei Loginov het eindstation om het tweede doelpunt aan Tilburgse zijde te maken. Met zijn tweede treffer bepaalde Hermens de stand op 1-3, waarmee beide teams de kleedkamers opzochten.

Eerste goal De Bonth

In het middenstuk was het opnieuw Preussen die de eerste treffer maakte via Felix Braun. Nog geen twee minuten later kwam het antwoord van Danny Stempher die afgelopen zondag tegen Herner EV een hattrick maakte. Een paar minuten later maakte Jonne De Bonth zijn eerste goal van het seizoen. Met een 2-5 tussenstand gingen de mannen van Ulrich Egen en Bo Subr voor de laatste keer pauzeren.

Jonne De Bonth. Foto: Arie Leeuwesteijn

Hattrick Hermens

Na tien minuten in het slotstuk was er pas weer van ‘actie’ sprake. Max Hermens schoot zijn derde van de avond binnen, waarmee de aanvaller zijn hattrick mocht noteren. Nog geen minuut later was het opnieuw Stempher, die met de tweede powerplaygoal van de avond de stand naar 2-7 tilde. De Duitse Amerikaan Josh Rabbani scoorde drie minuten voor tijd het derde doelpunt voor de ploeg uit Berlijn.

Uiteindelijk een eenvoudige overwinning voor Tilburg Trappers die met drie punten in de bus de lange terugreis mocht maken. De ploeg uit Tilburg staat daardoor na vijf wedstrijden nog steeds op een 100% score.

Max Hermens, de maker van de Hattrick. Foto: Arie Leeuwesteijn

Komende  vrijdag reizen de Tilburgers wederom richting Oost-Duitsland voor de ontmoeting tegen de Exa Icefighters uit Leipzig. Twee dagen later ontvangen de Tilburgers, Rostock Piranhas op Stappegoor.

Previous Start bekercompetitie, pre-season in de NHL, Karlsson en Tilburg Trappers