Nieuwe imports: ‘Von Ryan Express’ komt aan in Antwerpen


Elke filmfanaat kent allicht de ‘Von Ryan Express’, een oorlogsprent uit 1965 met Frank Sinatra in de hoofdrol als kolonel Jospeh Ryan, een Amerikaanse luchtmachtpiloot die wordt krijgsgevangen genomen door de Duitsers en met een trein probeert te ontsnappen. Welnu, sinds kort is deze ‘Von Ryan Express’ in Antwerpen aangekomen want Antwerp Phantoms breidt zijn selectie voor de BeNeLiga uit met twee Amerikanen. En toeval wil, ze luisteren allebei naar de naam ‘Ryan’ … en het zijn snelle jongens.

Antwerp Phatnoms Ryan Widmar Face-Off IJshockey BeNe League
Ryan Alves in actie

Ryan Alves (30/09/1992) is geboren in New Bedford, Massachussets en groeide op in Darthmouth. Hij speelde voor verschillende teams in de Federal Hockey League in de USA, maar kwam de laatste twee seizoenen in Zweden (Varberg Vipers DIV3) en Denemarken (Copenhagen Lions DIV2) aan de bak. België is geweldig, ik ben blij hier te zijn en ben enthousiast om aan het seizoen te beginnen. De staff van Phantoms, de spelers en iedereen hier in de stad zijn zeer gastvrij en ik kan niet wachten om te zien wat dit seizoen nog meer brengt!”, aldus een opgetogen Alves.

Antwerp Phatnoms Ryan Widmar Face-Off IJshockey BeNe League
Ryan Widmar scoort eerste goal op Belgische bodem

Landgenoot Ryan Widmar (12/03/1990) is geboren in Chicago en speelde voor de Chicago Young Americans AAA. Afgelopen seizoen speelde hij voor de Zweedse tweedeklasser IFK Strömsund. Het seizoen daarvoor nam hij de face-off aan de andere kant van de wereld, bij de Bottany Swarm in Nieuw-Zeeland. Hij speelde college hockey in de Midwest Prep Hockey League.

Widmar komt uit een echte ijshockeyfamilie. Zijn vader en beide broers spelen het spelletje met de puck. Vader Andy speelde college hockey in de NCAA, broer Charles speelt tevens in de NCAA en broer Joseph is onder contact bij de Chicago Wolves in de American Hockey League. “De ontvangst in België was geweldig. De spelers van Antwerp Phantoms en de staff hebben hun best gedaan zodat we ons onmiddellijk thuis voelen en hebben ons laten zien hoe uniek en levendig de stad eigenlijk is. Ik denk dat we een jong maar leergierig team hebben en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst voor ons in petto heeft”, aldus Ryan Widmar.

Zondag scoorden de twee Amerikaanse imports hun eerste doelpunten op Belgische bodem. Alves twee keer, Widmar, één, alledrie in de wedstrijd tegen Tigers in Turnhout.

Previous Geleen verslaat Amsterdam, Luik maakt haaievinnesoep van Mechelen
Next NHL Preview: Gaan de Predators het dit jaar waarmaken?