NHL Preview: Gaan de Predators het dit jaar waarmaken?


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op Nashville Predators.

Afgelopen seizoen

Er werd erg veel verwacht van de Predators. Minimaal de Stanley Cup finale was toch wel een vereiste. En zeker na het winnen van de Presidents Trophy werden de verwachtingen nog hoger. Maar men kon ook al wel zien dat er wellicht te vroeg gepiekt was. In de eerste ronde ging het nog wel tegen Colorado Avalanche, maar daarna werden ze compleet overbluft door Winnipeg Jets. De normaal gesproken ijzersterke defensie had geen antwoord op het aanvallende spel van Laine en consorten en ze strandden dus ook.

Aangetrokken en vertrokken 

Het team is aardig gelijk gebleven. En dit was ook de bedoeling, want GM David Poile wil met, deze relatief, jonge kern, weer volop voor de Stanley Cup gaan. Er werden her en der goede contractverlengingen afgesloten met onder andere Ryan Ellis en Ryan Hartman.

De enige versterking die we uit kunnen lichten is de komst van Dan Hamhuis van Dallas Stars. De man die van 2003 tot 2010 al voor Nashville speelde. Zac Rinaldo is overgekomen van Arizona Coyotes, maar die zal vooral herinnerd worden door de schandalige overtreding op Samuel Girard van Colorado afgelopen seizoen. Verder werden er vooral spelers gehaald voor de Milwaukee Admirals.

Uiteindelijk is alleen Mike Fisher vertrokken. De man die vorig seizoen al uit zijn pensioen kwam, heeft nu definitief zijn schaatsen aan de wilgen gehangen en en passant ook nog even zijn vrouw Carrie Underwood zwanger gemaakt. Hij gaat dus een andere carriere als vader tegemoet.

Ook is onlangs bekend geworden dat Austin Watson de eerste 27 wedstrijden van het nieuwe seizoen gaat missen voor unacceptable off-ice conduct. Oftewel, hij kon zijn handen niet thuis houden tijdens een ruzie met zijn vriendin. De roep om zijn contract te verscheuren word met de dag groter bij de Predators fans.

Vooruitblik

Gezien de enorme ambities gaan Nashville Predators wederom een gooi doen naar de Stanley Cup. Vorige seizoen eindigde in mineur, terwijl ze toch heel behoorlijk speelde in het reguliere seizoen. Met de kern die er nu staat zijn er grote dingen mogelijk, maar zodra ze hun koppies laten hangen, kunnen de Preds van iedereen verliezen.

Keep an eye on

Filip Forsberg, de verwachtingen zijn groot. Hij liet de voorgaande seizoenen al bizarre dingen zien, en in de play-offs deed hij zaken die het normale menselijke oog niet meer konden volgen. De verwachtingen zijn toch dat hij meer zal gaan scoren en de ploeg aanvallend zal gaan dragen.

P.K. Subban: Hij was vorige seizoen beestachtig in vorm. Aanvallend droeg hij meer dan zijn steentje bij, en ook defensief heeft hij aan kwaliteit ingewonnen. Als hij zijn concentratie kan behouden tijdens wedstrijden is hij van onschatbare waarde.

Pekke Rinne: Hij pakte eindelijk de Vezina Award. Maar hij is ook niet meer de jongste. Rinne wisselde vorige seizoen prachtige saves af met slechte wedstrijden. Gelukkig staat er nog een hele goede backup goalie achter hem in de vorm van Juuse Saros. De man die zijn plekje wel over zal gaan nemen na volgend seizoen.

Tevens zijn er natuurlijk nog meer spelers die het verschil kunnen maken zoals, Viktor Arvidsson, Roman Josi en Ryan Johansen. De selectie is zeer gebalanceerd, en dat kan het recept zijn voor grote dingen.

Voorspelling

Vorige keer gaf ik al aan dat ze voor de Stanley Cup zouden gaan, en daar blijf ik bij. Ze hebben afgelopen seizoen veel bijgeleerd, en ik denk dat ze dat kunnen meenemen om de volgende stap te maken.

 

Previous Nieuwe imports: ‘Von Ryan Express’ komt aan in Antwerpen
Next Sprong Show: Vierde lijn en blessure geven tweede oefenweek rare bijsmaak