Geleen verslaat Amsterdam, Luik maakt haaievinnesoep van Mechelen

Face-Off IJshockey Beker

Vier bekerduels in Nederland en België. Geleen won van  Amsterdam in eigen huis, waar Luik haaievinnesoep maakte van Mechelen Golden Sharks. Ed Versteeve blikt terug.

MICROZ EATERS GELEEN – AMSTERDAM TIGERS 5-0

Eaters heeft zijn tweede zege in het bekertoernooi te pakken; Amsterdam Tigers, ietwat verzwakt naar Limburg vertrokken, werd met 5-0 aan de kant gezet. Daar leek het in de eerste twintig minuten niet  op, want de thuisploeg kende het euvel van vorig seizoen: de kansen  lagen niet tegen de netten. Bartak, van Sloun en Marx zetten de thuisploeg na het middenstuk op 3-0. In de slotperiode was er een ‘game’ voor Michael Mackie-Kwist. Opnieuw Lukasz Bartak en Dean Moors, bepaalden de eindstand op 5-0. Teambegeleider Alard Kwist kreeg nog een ‘game’ na Abuse of Officials. Een geenszins geslaagde avond voor Tigers dus.

LUIK BULLDOGS – MECHELEN GOLDEN SHARKS 13-1

Voor Mechelen was het de wedstrijd om te kunnen laten zien hoe het tegen de topploegen zou presteren. Luik Bulldogs dook op als tegenstander en ook nog eens in eigen huis. Gesterkt door drie zeges ging Mechelen aan de bak en dat kon men 20 minuten volhouden. Nadat Alexander Bremer de 1-0 had genoteerd voor Luik, stond er na 40 minuten  7-1 op het bord. Zes treffers, vijf voor Bulldogs en één voor Sharks vielen in de laatste acht minuten van het middenstuk.

Bulldogs de Liege ijshockey Face-Off

Uiteindelijk stopte de teller bij 13-1, waarmee Sharks met de vin op het ijs werd gezet en Bulldogs een signaal gaf ’tot hier en niet verder’. Akim Ramoul, Yoren de Smet, Nick Rivait en Alexander Bremer hadden twee goals voor Luik.

TURNHOUT TIGERS – ANTWERP PHANTOMS 2-10

Antwerp Phantoms kon het geschonden blazoen op gaan poetsen in de uitbeurt bij Turnhout. Op voorhand hielden de fans de harten misschien wel vast, maar na vijf minuten ijshockey stond er een geruststellende 0-3 op het bord in Turnhout. Phantoms liet de teugels niet vieren en liep uiteindelijk naar een comfortabele 10-2 overwinning en zette zo de eerste drie punten neer in de bekercampagne. Ryan Alves, Patrick Junior van Noten elk met twee goals en een goal van de teruggekeerde Jens Engelen werden op de sheet genoteerd voor Antwerp.

ERA RENOMAR HYC – CHIEFS LEUVEN 6-2

HYC Herentals Unis Flyers Heerenveen ijshockey Face-Off

Op het Netenpark mocht Chiefs Leuven proberen om de Herentalers de eerste tegentreffer in het bekertoernooi te laten slikken. En zo geschiedde, want Leuven nam na een kleine zes minuten een 1-0 voorsprong via Jeffie Versin. Daarna was het Herentals dat de klok sloeg, want met liefst zes ‘unanswered goals’ liepen de rood-witten weg naar een 6-1 voorsprong. Alec James bepaalde de eindstand op 6-2 in een duel waar Yente Franssen met twee goals op zijn palmares van het ijs afstapte.