Ruime zege Tilburg Trappers op Herner EV

Tilburg Trappers heeft zondag een ruime zege geboekt op Herner EV, het team dat noodgedwongen gecoacht wordt door voormalig ijshockeyspeler Danny Albrecht. De Tilburgers wonnen thuis met 9-3 en hebben na vier duels nog steeds een 100% score in de Oberliga. Cindy Scheffers blikt terug.

Kanonschot Vogelaar

Dat Giovanni Vogelaar gevaarlijk is in de eerste minuten kunnen we nu met zekerheid zeggen. Binnen vier minuten zat de puck met een kanonshot vanaf eigen helft in de netten van Herner EV gebrand. Wederom de derde keer sinds de start van het seizoen dat Vogelaar het openingsdoelpunt maakt. In de eerste periode krijgen beide teams veel kansen. In de negende minuut was het raak. Dennis Thielsch scoorde de gelijkmaker.

Trappers liet Herner EV geen gebruik maken van de powerplay. In de achttiende minuut weet Mitch Bruijsten het rubber achter de goalie van Herner te krijgen in een 5-on-3 situatie. Met een 2-1 voorsprong zocht Trappers de thee op.

Overvloed aan penalties

Woedende supporters laten hun onvrede blijken als Jordy Verkiel al snel naar de strafbank wordt gestuurd. In totaal krijgt Trappers 12 strafminuten te verduren in het middenstuk. De Duisters maken hier gebruik van, want in de 28e minuut scoort Mike Schmitz de 2-2. Nog geen twee minuten later is het opnieuw chaos bij de goal van Ian Meierdres, als de 2-3 valt.

In het middenstuk scoort Nardo Nagtzaam nog de gelijkmaker. De mannen van Bo Subr gaan met 3-3 de kleedkamers in.

Goud duo: Stempher en De Hondt

Ook in de slotperiode regent het kansen én penalties. Trappers oogt in deze periode sterker. Er volgt een powerplaygoal van Mitch Bruijsten, die goed is voor de 4-3. Dan gaat het balletje, of in dit geval de puck, de goede kant oprollen voor de Brabanders. Danny Stempher scoort maar liefst drie maal achter elkaar op aangeven van Reno de Hondt  en tilt de stand naar 7-3.

Max Hermens en Jordy Verkiel zorgen voor de 9-3 einduitslag. Reno de Hondt speelde een uitstekende wedstrijd, hij zette vijf assists op zijn naam.

Met deze ruime zege in de tas, speelt Tilburg aankomende dinsdag uit tegen ECC Preussen Berlin. Berlin staat op dit moment onderaan de Oberliga.

Previous NHL Preview Podcast: Alles over Nylander, Karlsson, Sprong en Gritty