NHL Preview: Tijd om te oogsten voor San Jose Sharks


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in  de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Sven van der Oost laat zijn licht schijnen op San Jose Sharks.

Afgelopen seizoen

Het viel allemaal wat tegen afgelopen jaar in de Sharktank. De playoffs werden soeverein behaald, maar waar twee jaar geleden nog de Stanley Cup finale werd behaald (verloren van Pittsburgh Penguins) hield het dit jaar al op in de tweede ronde van de play-offs. Hierin was Vegas Golden Knights met 4-2 te sterk. Een flinke tegenvaller voor San Jose Sharks. Zeker omdat in de eerste ronde Anaheim Ducks met 4-0 werd ‘gesweept’.

Aangetrokken en vertrokken

Gedurende het seizoen werd de aanvalslinie aangevuld met Evander Kane. De Center kwam over van Buffalo Sabres. En dat zorgde voor wat extra aanvalskracht bij de Sharks.

Verder bleef het redelijk stil totdat opeens de bom barstte en niemand minder dan Erik Karlsson aan het team werd toegevoegd. In een mega trade kwam hij over van Ottawa Senators samen met Francis Perron. Chris Tierney, Dylan DeMelo, Rudolfs Balcers en Josh Norris gingen de andere kant op richting Ottawa.

Vooruitblik

De Sharks hebben nu een defensie om van te watertanden. Met Erik Karlsson halen ze wellicht wel de beste verdediger binnen die er is, maar met Brent Burns en Marc-Edouard Vlasic staan er nog twee andere beesten achterin. Daar kunnen ze flink op bouwen. En met nog wat goede jongens voorin kan het wel eens een leuk seizoen gaan worden.

Keep an eye on

Wie anders dan Erik Karlsson? Hij wilde niet verder bij de Senators en na lang getouwtrek koos hij eindelijk voor de Sharks. Het is afwachten hoe hij het gaat doen in een nieuwe omgeving, maar ik denk dat dat wel goed gaat komen.

Eigenlijk hebben de Sharks een hele aanwas van zeer goede spelers. Kunnen Joe Pavelski en Logan Couture aankomend seizoen laten zien wat zij bij vlagen vorig seizoen lieten zien? Kan Evander Kane nu echt zijn stempel gaan drukken? En hoeveel ramt Brent Burns er dit seizoen in? Als dit allemaal gaat lopen hebben de Sharks een team om bij weg te kwijlen.

Voorspelling

De Sharks zullen de play-offs gaan halen. Ik zie ze zelfs als een gevaarlijke outsider voor de Stanley Cup. Als alles een beetje meezit (want geluk heb je nodig) dan is het een stugge ploeg om te verslaan. Zeker in eigen Sharktank kan het elke tegenstander lastig worden gemaakt. Maar de grootste uitdager van de Sharks blijven de Sharks zelf. Kunnen Burns, Karlsson en hun mannen dit jaar eindelijk gaan oogsten?

Previous BvB: Ontluisterende nederlaag Antwerp in eigen huis tegen Mechelen
Next Zoetermeer en Amsterdam weer op herhaling