Zoetermeer en Amsterdam weer op herhaling


Zoetermeer Tigers Face-Off
Foto: Robert Bos

Voor een tweede maal binnen een week stonden de Panters en Tigers tegenover elkaar in een oefenwedstrijd. Waar vorige week Zoetermeer won in Amsterdam waren de rollen nu omgekeerd. Face-Off had een gastreporter ter plaatse en deed verslag.

In Dordrecht (de baan in Zoetermeer was nog niet beschikbaar) schoten de Tigers uit de startblokken. Binnen no-time stond het 0-3 voor de hoofdstedelingen door goals van John Versteeg en tweemaal Tobias Kathan. Na het stormachtige begin kwam Zoetermeer beter in de wedstrijd en scoorde in de eerste periode nog tweemaal via Cas Staps en Valentijn Scheffe waardoor deze werd afgesloten met 2-3.

Aan het begin van de tweede scoorde Thomas Borgman al snel de gelijkmaker. Het spel ging daarna over en weer totdat Tobias Kathan zijn derde tegen de touwen schoot. Kort voor het einde van de periode een onhandige slashing straf voor routinier John Versteeg. In deze powerplay maakte Berry Donders opnieuw de gelijkmaker. De periode eindigde op 4-4.

In de laatste periode maakte Amsterdam kort achter elkaar twee treffers via Versteeg en Brekelmans en leek er een beslissing gevallen. Echter zo snel als de goals vielen lag de aansluitingstreffer er ook al weer in. De jonge Jay Huisman schoot de 5-6 binnen. Het sluitstuk was echter weer voor good old John Versteeg. De 47-jarige routinier schoot de laatste goal van de wedstrijd binnen en bracht de eindstand daarmee op 5-7.

Voor Amsterdam zit de voorbereiding er nu op en start het volgende week het bekertoernooi tegen opnieuw Zoetermeer. De Panters spelen zondag nog een oefenwedstrijd tegen Geleen.

Previous NHL Preview: Tijd om te oogsten voor San Jose Sharks
Next NHL Preview: Pittsburgh Penguins hinkelt op twee gedachten