BvB: Ontluisterende nederlaag Antwerp in eigen huis tegen Mechelen


Leuven Chiefs Ryan Malinowski Face-Off.nl
by Kristof Debecker

In België is het bekerseizoen ook losgebarsten; Antwerp Phantoms kreeg een ongenadig pak slaag op het eigen Ruggeveld van Mechelen en Chiefs rekende af met Turnhout Tigers. Reginald Delmarche kijkt terug.

Antwerp Phantoms ontgoocheld

Antwerp Phantoms is het bekerseizoen ontstellend slecht gestart tegen Mechelen Golden Sharks. Na amper tien wedstrijdminuten stonden de Phantoms al 0-4 achter. Voor de Sharks scoorden Kristof Van Looy, Jordan Steger, Onni Walden en Brent Op de Beeck. Na 40 minuten stond het waarempel 0-10. Goalgetters van dienst: Martin Vachal, Marek Ziarny, Stefaan Swennen (2x) en nogmaals de jonge Walden en de ervaren Steger. Nul – tien thuis op achterstand tegen promovendus Mechelen. Menig Antwerp bestuurder met de handen in het haar tijdens de tweede dweilpause.

Golden Sharks coach Jesse Raekelboom zal met tevredenheid genoteerd hebben dat de tien Mechelse goals door negen verschillende spelers aangetekend werden. In een overbodige derde periode maakten de Maneblussers er halfweg de derde periode 0-11 van dankzij de tweede treffer van hun Tsjechische forward Vachal. Twee minuten voor affluiten kon Dean De Souter de Antwerpse “eerredder” scoren. 1-11 eindstand; een onwaarschijnlijk zwaar verdict voor de geel-blauwen uit Deurne.

Leuven Chiefs domineert zoals verwacht

In de opener van deze nieuwe bekercampagne ontving Leuven Chiefs het Eerste Divisie team van Turnhout Tigers. De krachtverhoudingen werden snel duidelijk met een droge 4-0 aan de eerste dweilpauze. Doelpuntenmakers van dienst: Alec James (2x), Dries Blockx en Rino Dhondt. In een rustige tweede periode konden de Tigers van coach Ricardo Muller quasi gelijke tred houden. De nieuwe Leuvense goalie, Ryan Malinowski overwinnen was echter geen makkie voor de bezoekers. Chiefs kon tot 6-0 uitlopen na treffers van Quinten Franckx en Michael Van Egdom. Even later veegde Ryan Bax dan toch de nul van het Tigers scorebord.

BvB Chiefs vs Tigers Ijshockey Face-Off.nl
Foto: Kristof Debecker

In een pittige derde periode scoorde Leuvenaar Dhondt nog twee keer en ook de Belgische Brit James scoorde zijn derde van de avond. In de voorlaatste spelminuut bracht come-back kid Van Egdom de dubbele score op het bord; 10-1 winst voor de Pietermannen. Net als vorig jaar belooft de Bekercampagne voor Turnhout een zware dobber te worden. Net als vorig jaar start Leuven, het team van Coach Gil Paelinck, erg sterk aan zijn Bekeravontuur 2018-2019.

Vanavond derby Sharks vs Chiefs

En we zijn benieuwd naar deze topper die vanavond in Mechelen gespeeld wordt. Golden Sharks Mechelen ontvangt Chiefs Leuven van captain Dean Thurura. Heel wat Mechelaars met een Leuvens verleden! Golden Sharks zoals Stefaan Swennen, Onni Walden, Maxime Pellegrims, Martin Vachal, Mike Gysbrechts, Jordan Steger, Brent Op de Beeck alsook Coach Raekelboom passeerden revue in Leuven. En voor beide teams een eerste echte test na de eerste, te makkelijke wedstrijddag. Beide teams ogen offensief sterk, vanavond zullen ook de verdedigende kwaliteiten aan bod komen. En natuurlijk zal Face-Off er bij zijn, met interviews en reacties uit beide kampen!

Daarnaast op de BvB affiche van vanavond ook nog Turnhout Tigers vs ERA Renomar Herentals en in het Luikse Mediacité wordt de match Bulldogs vs Antwerp Phantoms gespeeld.

Previous RBS12: Heerenveen wint verdiend met 3-1 van Den Haag
Next NHL Preview: Tijd om te oogsten voor San Jose Sharks