BeNe League Preview: Microz Eaters Geleen hongerig naar meer


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op Microz Eaters Geleen

AFGELOPEN SEIZOEN

Het werd wellicht niet het seizoen in Limburg waar men op voorhand op gehoopt had. Wat opviel in Glanerbrook was het feit dat er geen echte killer in de aanval reed die makkelijk scoorde. Ok, de Limburgers haalden de halve finale van de beker, speelden tijdens het Final Four weekend, maar de zesde plaats in de BeNe League was wellicht iets minder. Aan de andere kant; de ploeg kende wat interne strubbelingen met het wegsturen van spelers en aardig wat blessures. In de play-offs werd Geleen direct uit de BeNe League gekegeld door Luik Bulldogs. Maar laten we vooral niet vergeten dat er wat te vieren viel: de Ron Berteling Schaal werd veroverd ten koste van Heerenveen.

Geleen Ron Berteling Schaal IJshockey BeNe League
De winnaar van de Ron Berteling Schaal in 2017: Laco Eaters Geleen (Foto: Lex Eckhardt)

AANGETROKKEN EN VERTROKKEN

Belangrijk in Geleen was het binnenhalen van Microz als hoofdsponsor. Naast de naamgever werd op het ijs een slag geslagen met het binnenhalen van Yan Turcotte, Nick Verschuren, Sebastián Kragt, import Matt Beer en Lukasz Bartak. Zeker het aantrekken van Nick Verschuren kan voorin de vurig gewenste vuurkracht zijn die de Limburgers vorig seizoen ontbeerden.

Turcotte Unis Flyers Heerenveen
Foto: Pieter-Jord Hovenga

Slawomir Krzak, Jonas Huovinen, Antonin Drobny en Maxime Pellegrims zwaaiden af in Glanerbrook. Waarbij die laatste betrokken was in een onvervalste soap tussen Geleen en Mechelen, maar nu in de Mechelse kleuren te vinden is.

VOORUITBLIK

Vorig seizoen werd de ploeg weliswaar geteisterd door vervelende blessures, maar het ontbeerde de ploeg op twee vlakken een gogme. Vooral het gebrek aan vuurkracht en het bij machte zijn om een treffer te maken, plus de doortastendheid defensief deed de ploeg de das om.

De man die zijn 450e duel speelde in het Eaters Geleen, Hockeytown since 1968 shirt verscheen bij FaceOffNL voor de microfoon. Ed Versteeve in gesprek met Lars van Sloun.

Geplaatst door FaceOffNL op Zondag 14 januari 2018

Op beide vlakken is Geleen nu sterker geworden. Wanneer alles samen valt zit het aanhaken bij de top-5 van vorig seizoen er zeker wel in.

KEEP AN EYE ON: 

Matt Beer; ik was aanwezig bij het oefenduel van Geleen in Den Haag en heb hem een aantal goede dingen zien doen. Hij is fysiek sterk, heeft een schot in de handen en liet een eerste goede indruk achter op het ijs bij mij. OK, een momentopname, maar het was een aangename kennismaking.

Nick Verschuren daar moet je natuurlijk op letten in het Geleen shirt. Wie de topscorer ophaalt, weet dat er op de speler gelet wordt. Benieuwd op Verschuren zijn dreiging voor de vijandelijke netten opnieuw kan omzetten naar heel veel treffers.

Nick Verschuren Eindhoven Kemphanen Face-Off IJshockey
Foto: Roel Louwers – ISO Sports

VOORSPELLING:

Wordt het vlees, vis of een vegetarische variant in Geleen? De ploeg wil de de stap naar boven maken, maar weet dat de top-5 ook niet stil heeft gezeten. Ik zie Geleen het verschil in kwaliteit dit seizoen nog niet inlopen. Zeker, de ploeg heeft zich -op het oog- prima versterkt, maar weet ook dondersgoed dat er andere zaken tellen in de kleedkamer en op het ijs. Wanneer de mindset en focus aanwezig is en blijft kan het zeker, maar als dat niet 100% aanwezig is? Kan het zelfs zomaar eens zijn dat (een zeker lijkende) halve finale plaats in de beker verspeeld wordt.

Previous NHL Preview: Dallas Stars weer terug in de playoffs?
Next NHL Preview: St Louis Blues is klaar voor revanche