NHL Preview: St Louis Blues is klaar voor revanche


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op St Louis Blues

Afgelopen seizoen

De Blues leken lange tijd op weg om de play-offs te halen, maar lieten het vervolgens door de vingers glippen. Voor het eerst sinds 2011/12 mistte het team uit St Louis de play-offs en in de laatste wedstrijd viel ook nog eens sterspeler Vladimir Tarasenko uit met een zware blessure. Hij is echter op weg terug na een operatie en zal waarschijnlijk spoedig voluit kunnen trainen.

Aangetrokken en vertrokken

De Blues waren lekker actief op zoek naar nieuwe spelers. Het zal hen niet weer gebeuren om de play-offs te missen, dus moesten er de nodige nieuwe namen komen. Ryan O’Reilly kwam over van de Buffalo Sabres, die met een 59,98 face off win percentage een heel goed seizoen draaide aldaar.

Verder kwam Tyler Bozak over van de Maple Leafs en hield David Perron het na een seizoen in Vegas alweer voor gezien in Sin City.

Ondertussen vertrokken Carter Hutton, Patrik Berglund, Vladimir Sobotka en Tage Thompson richting de Sabres.

Vooruitblik

De Blues willen niet weer een seizoen draaien als de voorgaande. Ze hebben flink toegeslagen op de transfermarkt en zijn aan alle kanten sterker geworden. Het doel van de Blues is natuurlijk weer om de play-offs te halen, want eigenlijk horen ze daar wel thuis.

Keep an eye on

Er gaat natuurlijk veel verwacht worden van de nieuwe centre Ryan O’Reilly. Iemand die bij de Sabres zulke cijfers weet te overleggen in een zeer slecht draaiend team, moet toch wel helemaal zijn stempel kunnen drukken op een veel beter team.

Vladimir Tarasenko mag natuurlijk niet missen in dit rijtje. Vorig seizoen was hij lang uit de running, maar hij is weer fit. En een fitte Tarasenko is voor elk team een versterking.

De verdediging is al een tijdje in handen van Alex Pietrangelo. De man waarvan werd verwacht dat hij zou willen vertrekken, maar toch blijft en waarschijnlijk weer een rots in de branding zal zijn.

Voorspelling

De Blues gaan met deze versterkingen zeker de play-offs halen, en wie weet kunnen ze ook in het reguliere seizoen stunten in de Western Conference. Als ze stabiel blijven dan kunnen er mooie dingen gaan gebeuren in St Louis.

Previous BeNe League Preview: Microz Eaters Geleen hongerig naar meer
Next NHL Preview: Colorado bouwt voort op erfenis Duchene-trade