NHL Preview: Is Calgary Flames in balans of juist niet?


clagary-flames-bob-5404881173

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in  de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op Calgary Flames

Afgelopen seizoen

Het niet halen van de play-offs was een deceptie voor Calgary Flames. Men eindigde als nummer twintig in gehele NHL en kwam elf punten te kort voor de play-offs. Dit was een hard gelach voor een team wat de laatste jaren nogal aan de verdediging gesleuteld had. Ervaren goalie Mike Smith had verdedigers als Mark GiordanoDougie HamiltonT.J. Brodie, Travis Hamonic en Michael Stone voor zijn neus staan. Menig team zou met twee van deze namen al blij zijn. De balans tussen verdediging en aanval liep mank het afgelopen  seizoen.

Aangetrokken en vertrokken

Austin CzarnikTyler Graovac en James Neal werden als free agent aangetrokken. Elias Lindholm en Noah Hanifin kwamen van Carolina in ruil voor Dougie HamiltonMicheal Ferland en Adam Fox. Vertrokken zijn Hunter ShinkarukMatt BarkowskiCody GoloubefJaromir JagrKris VersteegMarek HrivikTyler Wotherspoon en Daniel Pribyl. Daarnaast laten ze zeer waarschijnlijk de contractloze Matt StajanLuke GazdicTanner Glass en Chris Stewart vertrekken.

Vooruitblik

Volgens captain Mark Giordano zal het drukke voorseizoen, wat betreft de selectie een beter balans brengen. Wat hem -en vele anderen- betreft zal dit de weg naar de play-offs moeten vereenvoudigen.

Keep an eye on

Sean Monahan, gaat hij dit jaar de 80 punten grens halen? Hij groeit er gestaag naar toe. Of heeft hij op z’n 23e zijn top bereikt?

Johnny Gaudreau, vorig jaar 84 punten kan hij dit herhalen of verbeteren?

James Neal, nieuw bij Calgary flames dit jaar. Kan hij voor dezelfde impact zorgen als bij Vegas Golden Knights vorig jaar?

Voorspelling

Ik verwacht een bikkelharde strijd om de play-off plaatsten in de Pacific Division. Calgary Flames gaat als tweede eindigen, maar na de eerste ronde van de play-offs kunnen ze al weer op vakantie.

Previous GIGA DEAL: San Jose hengelt superster Erik Karlsson binnen
Next Dallas houdt blikvanger Tyler Seguin binnenboord voor $78,8 miljoen