Dallas houdt blikvanger Tyler Seguin binnenboord voor $78,8 miljoen


Tyler Seguin: goed voor veel doelpunten maar ook voor veel 'hits'

Het viel een beetje in het niets met het nieuws dat Erik Karlsson nu een Shark is, maar Tyler Seguin had gisteren ook een prima dag. De centre van Dallas Stars heeft bijgetekend, en zal een grote salarisverhoging krijgen.

Seguin loopt binnen

Het nieuwe contract van zal Seguin jaarlijks gemiddeld 9,85 miljoen dollar opleveren, en dat voor de komende acht jaar. Komend seizoen verdient hij ‘slechts’ $6,5 miljoen. Dankzij dit megacontract weet Dallas nu in ieder geval dat Seguin na dit seizoen niet voor niks zal gaan vertrekken. Het oude contract van de centre zou namelijk in 2019 aflopen. Daarnaast is er een zogeheten ‘No Movement Clause’ opgenomen. Dit wil zeggen Dallas Seguin alleen naar een andere club mag sturen, als hij hier zelf toestemming voor geeft.

Cruciale move voor Dallas

Dat Tyler Seguin bijna tachtig miljoen dollar zal gaan opstrijken met dit nieuwe contract, zal weinig fans van de Stars storen. De club kan namelijk niet zonder hem. De afgelopen vijf seizoenen was de topcentre namelijk telkens goed voor tenminste 70 punten, met 84 als hoogtepunt in 2014. Samen met aanvoerder Jamie Benn en Alexander Radulov, vormt de tweede keuze van 2010 een ultraproductieve lijn in The Lone Star State. En aangezien Dallas nogal moeite heeft om doelpunten te maken als deze superlijn niet op het ijs staat, moest de club deze lijn voor de lange termijn intact zien te houden. Dat is dus nu gelukt.

Previous BeNe League Preview: Maakt Chiefs Leuven de volgende stap?
Next Amsterdam Tigers haalt verdediger Tobias Mrkvicka binnen