BeNe League Preview: Maakt Chiefs Leuven de volgende stap?


Chiefs Leuven HIJS Hokij Den Haag Face-Off IJshockey
Foto: Robert Bos

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Réginald Delmarche laat zijn licht schijnen op Chiefs Leuven.

Afgelopen seizoen:

De jonge garde met tieners als Alec James, Rino Dhondt, Jeffie Versin en Nathan Compère presteerden het hele seizoen flink. Bijgestaan door routiniers als Dean Thurura, Borya Kolyasnikov en Ben Boute zorgden de Chiefs met het bereiken van de play-offs dat men in Leuven tevreden op het vorig seizoen kan terugkijken. Voor het eerst in het post-season, verloor de ploeg van de uiteindelijke kampioen Den Haag.

Aangetrokken en vertrokken:

De Amerikaanse imports, Eric Springer en Scott Wamsganz, zijn er na een jaartje alweer vandoor en ook de sterke talenten Nathan Compère en Oscar Delbrassine gaan voor een jaartje alvast aan de andere kant van de grote plas spelen. Als inkomende transfers zien we drie sterke troeven; Ryan Malinowski, Michael Van Egdom en Geordie Wudrick. Een sterke goalie erbij en 2 flinke forwards. Voorts zullen ongetwijfeld nog enkele eigen jongeren de stap zetten, alsook de uit Amerika teruggekeerde Iniaz Steyaert.

Vooruitblik:

Indien het vertrek van de imports van vorig seizoen weggewerkt wordt door de nieuwkomers, kan deze groep zeker nog sterker voor de dag komen dit seizoen. Heel wat jongens, zoals Quinten Franckx, Lukas Tambeur, Basim Laeremans of Dries Blockx hebben weer wat meer body, weer wat meer ervaring om de groep in de breedte nog sterker te maken. De defensie oogt wat dun bezet, maar ook daar staan wel wat jongeren klaar om de groep bij te staan.

Keep an eye on:

Geordie Wudrick

Geordie Wudrick, deze 28-jarige Canadees oogt veelbelovend; sterk aan de puck, sterk lichaam en wat een drive op training! De man die de groep op sleeptouw zal nemen; want dit Leuven is vooral een team dat als groep de tegenstanders zal moeten afmatten!

Voorspelling:

De Chiefs kunnen het, onder leiding van Coach Gil Paelinck, zeker even goed doen als vorig jaar; dus inzake BeNe League de play-offs halen en in de eigen Bekercompetitie het Top-4 weekend halen. Perfect mogelijk als alles en iedereen meewerkt, maar ook weer moeilijk als alle neuzen niet in dezelfde richting spelen.

Previous GIGA DEAL: San Jose hengelt superster Erik Karlsson binnen
Next Dallas houdt blikvanger Tyler Seguin binnenboord voor $78,8 miljoen