CHL: 71 strafminuten bij Bern – Växjö en Minsk, Vienna, Brno en Skellefteå scoren ieder zes goals

Face-Off IJshockey CHL

Onze Cor Machielsen bekeek gisterenavond met genoegen SC Bern – Växjö Lakers en praat jullie bij over een heet avondje Bern, en de doelpuntenregen bij de andere wedstrijden in de Champions Hockey League.

IFK Helsinki – HC Bolzano 1-2 SO

Maar liefst 23 shootouts waren er nodig om een winnaar aan te wijzen in deze wedstrijd. Massimo Carozza was de gelukkigste. In periode twee vielen de reguliere goals, beide vanuit een powerplay-situatie. IFK kwam op voorsprong door Teemu Eronen en de gelijkmaker voor Bolzano kwam van  Ivan Deluca.

TPS Turku – Red Bull Munich 5-3

Turku verslaat in hun thuishaven, het Gatorade Center, onder toeziend oog van 2.643 toeschouwers eindelijk Red Bull Munchen, dat daarmee zijn eerste nederlaag lijdt. Waar vorige week Mads Christensen nog vijf punten scoorde bleef zijn teller vandaag staan op nul. De goalie van Turku Rasmus Tirronen was de grote man. Maar liefst 28 van de 31 schoten wist hij te stoppen terwijl Danny aus den Birken er maar vijftien stopte van de negentien. De laatste goal was een empty netter.

Kometa Brno – Neman Grodno 6-2

Luboš Horký scoorde een hattrick in deze wedstrijd en drie spelers konden ieder twee punten bijschrijven, te weten Jan Hruška, Karel Plášek en Lukáš Kašpar.

Yunost Minsk – Malmö Redhawks 6-2

Met bijna het dubbele aantal schoten door Malmö op het doel van Minsk bleek niet voldoende. Goalie Igor Brikun bleek met een save percentage van 95% (36 van de 38) heel lastig te passeren. Oscar Alsenfelt had een niet zo’n goede dag, van de twintig schoten wist hij er maar veertien te stoppen.

Frölunda Indians – ZSC Lions Zurich 4-2

Wederom een close game tussen Frölunda Indians en ZSC Lions Zurich. Na een tussenstand van 1-1 halverwege de wedstrijd trok Frölunda toch aan het langste eind.

In de tweede periode gaven de teams meteen vol gas dat resulteerde in twee powerplay goals. Als eerste scoorde  Roman Červenka die op snelheid de defensie van Frölunda zijn hielen liet zien, en nog geen minuut later was het topscorer Chay Genoway die alle tijd en ruimte kreeg om een hard schot los te laten. Daarna duurde het tot acht minuten voor tijd voor er weer wat vuur in de Frölundaborg kwam. Viktor Ekbom en Mats Rosseli-Olsen  bouwde de voorsprong uit en de Indians dachten dat de buit binnen was, maar met een aanvaller meer in plaats van de keeper kwam Zurich terug tot 3-2 twee minuten voor tijd. Max Friberg‘s empty netter maakte aan alle onzekerheid een eind.

Skellefteå AIK – GKS Tychy 6-2

Jakub Witecky scoorde na anderhalve minuut al voor Tychy. Tot laat in die periode konden ze die voorsprong verdedigen maar 45 seconden voor het einde van de eerste periode was het Petter Granberg met de 1-1. Eigenlijk is het nog ongelofelijk dat het maar 6-2 is geworden. Maar liefst 54 schoten werden gelost door AIK tegen maar veertien door Tychy. Goalie Kamil Lewartowski had het dus erg druk. Ben bang dat Tychy de play-offs niet gaat halen met nul uit drie.

Aalborg Pirates – Vienna Capitals 1-6

In de tweede periode werd het verschil gemaakt door de Capitals, en die moesten ook wel winnen om niet te ver achterop te geraken in de strijd voor de play-offs. Peter Schneider scoorde binnen vijftien minuten een heuse hattrick. Die tik kwamen de Pirates niet meer te boven.

Red Bull Salzburg – Cardiff Devils 4-2

In een ijzersterke eerste periode van Salzburg met goals van Mario Huber en Chris VandeVelde zette zij de Red Bull mannen gelijk op het juiste spoor. Halverwege de wedstrijd werd de score verder uitgebouwd door een tip-in van Brant Harris en een hard schot van Raphael Herburger. Mike Hedden bracht de Devils ook op het bord door een rebound te scoren. In de laatste periode werd het vijftien minuten voor tijd nog een beetje spannend door de aansluitingstreffer van Layne Ulmer, maar Lukas Herzog liet zich niet meer passeren en kon zo zijn 95% save percentage vasthouden voor de mannen uit Salzburg.

SC Bern – Växjö Lakers 4-3

Na veertig minuten waren er al 71 strafminuten uitgedeeld. Zo’n wedstrijd was het dus.

Van het begin af aan was het al duidelijk dat er spanning in de lucht hing tussen beide partijen. En als Daniel Rahimi van de Lakers dan even met de achterkant van de stick gaat porren, een andere speler pootje licht, en dan weer terug gaat naar de geporde speler om daar een gevecht mee aan te gaan dan weet je dat de rapen gaar zijn. Tussen de vechtpartijen door werd er ook nog gehockeyed. En niet eens onverdienstelijk. Bern trok aan het langste eind. Met twee goals waaronder de game winning goal, was Jan Mursak de held van de avond in de PostFinance Arena onder het toeziend oog van 6.071 toeschouwers en Bern behield daarmee haar ongeslagen status.

Previous NHL Preview: De rebuild van Detroit Red Wings gaat verder
Next Preview: Dit is er nieuw in NHL19 en zo kun jij hem winnen!