Valentijn Bouten kiest voor een maatschappelijke carrière


Flyers forward Valentijn Bouten doet een stapje terug in het ijshockey om zijn maatschappelijke carrière op gang te brengen. Hij zit voor dit seizoen al niet meer bij het eerste team en vooralsnog gaat hij bij de beloften verder.

Op de rijksuniversiteit Groningen heeft Bouten de bacheloropleiding Economics & Business Economics voltooid. Daarna behaalde hij nog twee masters te weten, Finance en Economics. “Ik heb niet voor niets zo lang gestudeerd en wil nu een goede baan vinden die aansluit op mijn studie.” aldus de aanvaller.

Valentijn Bouten Heerenveen Face-Off IJshockey BeNe League
Foto: Robert Bos

Coach Mike Nason is zeer positief over zowel de persoon als de speler Bouten. “Hij is een echte professional, werkt keihard en was altijd fit. Mocht hij nodig zijn, dan zal de kans aanwezig zijn dat we hem dit seizoen toch nog bij het eerste team van de Flyers zien.” Zijn cijfers na 285 wedstrijden bestaan uit 29 goals en 61 assists.

Face-Off wenst Bouten succes met het zoeken van een baan en wellicht zien we hem toch weer ergens op een ijsbaan verschijnen in de regio waar hij zijn nieuwe baan zal vinden.

Previous NHL Preview: Montreal staat wederom een zwaar seizoen te wachten
Next Lokomotiv Yaroslavl; het vliegtuigongeluk dat de ijshockeywereld schokte