NHL Preview: Montreal staat wederom een zwaar seizoen te wachten


Montreal Face Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in  de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Jeroen de Groot laat zijn licht schijnen op Montreal Canadiens.

Afgelopen seizoen

Na het winnen van de Atlantic Division in het reguliere seizoen,  bleek New York Rangers in de eerste ronde van de play-offs te sterk voor de record kampioen. De verwachtingen waren hooggespannen voor het nieuwe seizoen.  Toch liep het seizoen compleet anders voor de Canadiens. Daar waar Carey Price in de voorgaande jaren zijn team er doorheen wist te slepen tijdens wedstrijden, bleek dat afgelopen seizoen dat Price hier niet toe in staat was. Voornamelijk door een hersenschudding kwam de goalie niet verder dan 49 wedstrijden. Back-up goalies Anti Niemi en Al Montoya pakten niet de punten voor het team. Team captain Max Pacioretty had een heel matig seizoen, en de verdediging onder leiding van Shea Weber die mede door een zware knieblessure slechts tot 26 wedstrijden kwam en Karl Alzner bleken vanaf het begin van het seizoen niet in staat om te vechten voor een play-off ticket. De vele blessures die het team teisterden zorgden voor een erg slecht seizoen, en een 28e plaats op de ranglijst .

Aangetrokken en vertrokken

In tegenstelling tot het seizoen ervoor,  hield Montreal het dit keer rustig tijdens de Free Agency deze zomer. Na een kort avontuur in Toronto, tekende Tomas Plekanec voor een nieuw seizoen in Montreal. Verder kwam in juni Max Domi in ruil voor Alex Galchenyuk over van Arizona. Xavier Ouellet tekende op 1 juli na vijf jaar in Detroit een contract voor één jaar.  Ook Kenny Agostino, Matthew Peca en Jesperi Kotkaniemi  (die tijdens de draft afgelopen juni als derde pick gekozen werd) tekenden een contract.


Er vertrokken veel spelers bij de club, o.a Steve Mason, Adam Cracknell en Ales Hemsky vertrokken transfervrij.

Vooruitblik

Ook dit seizoen staat het team onder leiding van coach Claude Julien. Montreal heeft een zeer ervaren verdediging, die het team vooruit gaan helpen.

Aankomend seizoen zal er wederom een hoop afhangen of het team minder blessures bij bepalende spelers gaat krijgen. Mocht dit het geval zijn, dan gaat dit seizoen veel beter verlopen. Met Jonathan Drouin en Max Pacioretty als aanvalsleiders zal het mogelijk een gooi naar een wildcard plek in de play-offs kunnen doen.

Keep an eye on

Jonathan Drouin: er werd veel verwacht van Drouin vorig seizoen , toch viel het niet mee voor de zeer getalenteerde Centre. Drouin zal gebrand zijn om van grotere waarde voor het team te zijn.

Max Domi Domi is deze zomer aangetrokken voor een plek in de top zes van de aanval. Na een redelijk seizoen in Arizona, gaat er meer verwacht worden van de zoon van… bij zijn nieuwe team.

Karl Alzner Alzner werd als free agent aangetrokken op 1 juli 2017, maar viel erg tegen.  Hij bleek niet in staat om de verdediging te leiden na het wegvallen van Shea Weber. Aangezien Weber ook het begin van komend seizoen nog niet gaat spelen, zullen Alzner en Jeff Petry de defensie moeten leiden.

Voorspelling

Ik verwacht dit seizoen niet dat de Canadiens zich naar de Play-offs weten te vechten. Boston, Tampa Bay en Toronto zijn veel te sterk, en de concurrentie voor een wildcard is enorm. Dit wordt wederom een zwaar seizoen voor de fans in Montreal.

Previous Yente Franssen keert terug bij ERA Renomer HYC
Next Valentijn Bouten kiest voor een maatschappelijke carrière